Lars "Sumpen" Sundbom är gästartist när Per "Slim" Notini kommer till Floda kyrka den 18 juli. Foto:

"Sumpen" gäst när jazzen återvänder till Floda

Nöje

"Jazzkatedralen" Floda kyrka lever än en gång upp till sitt namn på onsdag den 18 juli när Slims New Orleans band spelar jazz, blues och gospel med Lars "Sumpen" Sundbom som gäst.

Trumpetaren och tidigare kyrkoherden i Floda, Lars "Sumpen" Sundbom, gjorde Floda kyrka till ett riktigt högkvarter för jazzmusik på musikgudstjänster och i konserter redan på 80-talet. Publiken strömmade till för att uppleva traditionell jazz och gospel i den stora kyrkan.

Och nu är det dags igen. På onsdag den 18 juli kommer Slims New Orleans band till kyrkan och utlovar sånger från hjärtat i form av gamla låtar som känns igen.

Per "Slim" Notini är pianist och sångare och har i samarbeten med bland andra Peps Persson, Roffe Wikström, Cyndee Peters och Sumpens Swingster breddat publiken för blues, boogie-woogie och gospel.

Notini studerade bluesens rötter i Chicago på 60-talet och mötte där bland andra Fats Domino. Han har haft flera egna band och fördjupade sig efterhand inte bara i jazzen och bluesen utan också i gospeln.

Bandet under onsdagens konsert består, förutom av Per Slim Notini, av Peter Kjellin, trumpet, Tord Larsson, klarinett/saxofon, Bo Juhlin, banjo, James Bradley jr, trummor och Hedvig Notini, sång. Gästartisten Lars "Sumpen" Sundbom på trumpet har med sig barnen Marcus Sundbom på saxofon och Magdalena Sundbom, sång.

Konserten arrangeras av Katrineholmsbygdens församling/Sensus och den som håller i trådarna och presenterar evenemanget är Gunilla Drotz.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat