Christofer Andersson är redo om han får ett wild card av "Idol"-juryn. Foto:

Stora känslor bakom låtval

Nöje

Når "Idol"-resan slutstationen för Christofer Andersson på fredag kväll? Spänningen är stor inför kvalfinalen, men en sak är säker: katrineholmaren sjunger och tävlar med hjärtat.

Åtta av 21 deltagare röstas vidare från kvalveckan i TV4:s jakt på en ny stor stjärna.

Ovanpå det går ytterligare fyra deltagare valda av juryn vidare. Och så tillkommer en tävlande från Revanschen, ett inslag där en som tidigare valts bort av juryn får en ny chans.

Totalt är det alltså 13 personer som tävlar i fredagskvällens direktsända kvalfinal och tolv går vidare till de kommande fredagsfinalerna.

I onsdags tävlade katrineholmaren Christofer Andersson i kvalveckan. Han ställdes mot fem andra duktiga sångare och tv-publiken röstade fram William Segerdahl och Maximilian Bergstrand direkt till kvalfinalen.

Christofer Andersson sjöng norska A-has superhit "Take on me". I programmet sa han att låten betyder mycket för honom personligen, och det tyckte han också märktes i framförandet.

– Jag är nöjd överlag, men arg på mig själv för att jag lät känslorna påverka rösten, säger han och konstaterar att han inte riktigt har haft möjlighet att visa vad han går för i tävlingen.

Juryn gav dock överlag riktigt fin kritik på onsdagen, även om Anders Bagge inte var fullt lika nöjd som tidigare. Nikki Amini vill se och höra mer och önskar att Christofer Andersson ska bjuda in publiken mer, medan Kishti Tomita uppmanade honom att släppa alla tankar och bara köra:

– Du är underbar!

Tittarna har fått veta att Christofer Andersson gick in i väggen rejält för tre år sedan, men även under våren hade han det tufft. Det är till en förlorad kärlek han sjunger i "Idol" och det är stora känslor bakom låtvalen.

– Även om det har varit en skittuff period har jag visat vad jag går för. Jag har kommit hit. Vi lär oss av livet, konstaterar han.

I morgon, fredag är nerverna hos deltagarna på helspänn inför kvalfinalen. Av de som inte har röstats fram till finalen direkt har fyra chansen att få ett wild card av juryn och tävla i finalen. Därför pågår förberedelserna för fullt; alla övar på att framföra ännu en låt i programmet. Om Christofer Andersson får ett wild card, det återstår att se.

Oavsett om "Idol"-resan fortsätter har han lärt sig mycket de senaste veckorna.

– Men jag kan inte sätta ord på det än. Personlig utveckling är ett stort fokus för mig, att konstant försöka bli bättre än den jag var i går.

"Idol"

Från och med nästa vecka blir det fredagsfinaler fram till finalen i december då två deltagare återstår. Programmet började sändas 2004 och vann Kristallen för Årets underhållningsprogram i år.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KulturKultur/NöjeMusikTv
Relaterat