Julkonsert

"Strålande jul"

Medverkande: Charlotte Perelli, Chris Kläfford, Annika Herlitz, The Mamas, Joel Annmo, Görgen Antonsson, Örebro kammarkör, Bohuslän big band och elever vid Vingåkers kulturskola

Artikelbild

| Musikalartisten Annika Herlitz gör den svenska rösten till Elsa i filmerna "Frost" och "Frost 2". Under julkonserten inledde hon med den galet populära balladen "Slå dig fri" från den fösta "Frost"-filmen.

Dirigent: Fred Sjöberg

Västra Vingåkers kyrka

Det var utsålt till sista stol i Västra Vingåkers kyrka när TV4 spelade in en julkonsert under två föreställningar på lördagen. Och tacka tusan för det. Även den mest sparorienterade skattebetalaren får nog inse att kommunens satsade halva miljon på detta betalar sig. Kanske inte i form av kronor och ören och nya kommuninvånare utan i en helt annan valuta: stärkt självkänsla bland invånarna, som på bästa sändningstid (20.00 på julafton) kan se en inspelad version av föreställningarna och kanske skymta en eller anna bekant i publiken eller ett barn eller barnbarn bland ungarna från Vingåkers kulturskola som fick medverka i tv-programmet "Strålande jul". 

Det tittarna definitivt kommer att få se är ett alldeles hänförande vackert kyrkorum fyllt av ljus, glada människor och glittrande artister. De kommer också att få höra ett varierat musikaliskt program, framfört av riktigt bra musiker och sångare.

Artikelbild

| Gospeltrion The Mamas sjöng bland annat "When you wish upon a star".

Innan själva föreställningen drog igång fick publiken en rejäl uppvärmning som gick ut på att "träna" på att applådera, jubla och ge stående ovationer. Detta gjorde att stämningen i rummet blev varm och inkluderande och känslan av att få vara med om något alldeles särskilt förstärktes. Dessutom vande sig folk vi tv-kamerornas närvaro och kunde fokusera på musiken i stället. 

Själva stommen i konserten utgjordes av Örebro kammarkör och Bohuslän big band, som bjöd på solitt komp och bombsäkra mattor av stämsång som satte guldkant på de olika artisternas nummer. 

Artikelbild

| Joel Annmos stora och uttrycksfulla tenor fick publiken att jubla och ställa sig upp i bänkraderna.

Efter en introduktion tillsammans med riksspelmannen Görgen Antonsson kom kvällens kanske mest kända artist, Charlotte Perelli och sjöng "Nu är julen här igen". Därpå följde julmedley, allsång, framträdanden av gospeltrion The Mamas, Annika Herlitz, barnkören från Vingåker och Chris Kläfford innan det blev dags för kvällens stora och kanske något otippade publikfavorit att göra entré. Den unga tenoren Joel Annmo stal föreställningen, först i en duett med Annika Herlitz och sedan i solonummer som "God bless us everyone" och "O helga natt". Publikens jubel ville aldrig tystna. Ja ni kan ju se själva i tv på julafton.