Jessica Andersson, en av finalisterna efter deltävlingen i Malmö. Foto:

Snackisen föll när veteranen stal showen

Mellorecension

Malmö är en av städerna som varje år gästas av Melodifestivalen och i helgen landade den tredje deltävlingen av Melodifestivalen i Malmö Arena. Startfältet innehöll en väldig blandning av olika genrer men redan under repetitionerna så stack en del bidrag ut mer än andra. Det kom att handla en hel del om Dotter och hennes ballad ”Cry”. Dotter hade en väldigt suggestiv låt och ett annorlunda nummer. Jag kände tidigt att det var något Loreen mystiskt över det här bidraget. Numret fångade verkligen journalistkåren och bidraget blev en väldig snackis i Malmö.

Ibland är det svårt att höja blicken och titta utanför schlagerbubblan, man blir blind inne i schlagerbubblan, det kan lätt bli en positiv anda kring ett bidrag som bara existerar i schlagerbubblan. Det var ungefär det som hände med Dotter, alla blev uppslukade av numret men man såg kanske inte svårigheten med hur det skulle mottas i tv soffan. Redan under fredagens publika genrep märkte man tydligt att numret nog inte skulle fungera. Publikresponsen blev ganska sval och man insåg snabbt att det var nog bara i schlagerbubblan som det gick hem.

Ifjol hände precis samma sak med Loreen, alla trodde på förhand på bidraget men ju längre veckan gick så svängde vindarna och tillslut så stod Loreen där och var ingen finalist. Samma öde drabbade nu Dotter som i lördags slutade på en sjätte plats och åkte rakt ur tävlingen. Det här bevisar ännu en gång att det inte får bli för komplicerade scennummer utan det är det som är enkelt och lättillgängligt som går hem i den här tävlingen.

Istället blev det lite sensationellt Jessica Andersson som slog sig in i finalen med sin popschlager. Jessica var inte så jättebetrodd på förhand utan figurerade mest i snacket kring andra chansen men levererade verkligen i sitt nummer och så pass bra att det räckte till en finalplats.

Jessica är därmed den första kvinnan som går till final i år. Till final gick också glädjande nog Martin Almgren, den forne Idolvinnaren är nu också finalist i Melodifestivalen. Bidraget ”A Bitter Lullaby” är en härlig countrypop låt med tryck i och Martin Almgrens röst passar perfekt för den här låten och han gjorde dessutom ett riktigt bra scenframträdande, välförtjänt finalist. Till andra chansen gick den här veckan favorittippade Mendez och Moncho.

Nu väntar en ny schlagervecka, denna vecka lämnar festivalen södra Sverige och rullar norrut, vi kommer landa i Örnsköldsvik och där avgörs nästa lördag den sista deltävlingen i årets Melodifestival. Eskilstuna tjejen Felicia Olsson skall försvara de sörmländska färgerna i veckan. Felicia ställs mot tufft motstånd när hon bland annat möter Mariette som tävlar för tredje gången i Melodifestivalen. I övriga startfältet märks bland annat Rolandz, Felix Sandman och Emmi Christensson.

Gladast i Malmö: Jessica Andersson som lyckades ta sig till final i sin schlagercomeback. Jessica visade att det fortfarande går att ta sig till final även om man är veteran!

Lugnast i Malmö: Orsa Spelmän som tagit det riktigt lugnt i veckan och det var inte mycket som stressade upp killarna. En minut innan killarna skulle vara på scenen satt dem i logen och löste korsord.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/NöjeMelodifestivalennöje
Relaterat