Vokalgruppen Dynamic vocal avslutar körsångsprojektet i Vingåker med två konserter i slottsparken.

Slottsparken fylls av barn och musik

Musik

En jättepublik med traktens alla barn och en gästande vokalgrupp lär höras över hela Vingåker den 15 maj när kulturskolans körsångsprojekt når sin kulmen i två konserter.

Vingåkers kommun fick statsbidrag på 835000 kronor till ett musikprojekt som påbörjades i höstas. Då inleddes samarbetet med vokalgruppen Dynamic vocal, en kvintett bestående av Emma Ferm, Carina Johansson, Natalie Lund, Christer Ferm och Jonathan Lund. Gruppen är från Stockholm och har funnits sedan 2002. Basen i vokalgruppens musik är just rösterna men eftersom flera av medlemmarna är instrumentalister finns också fiol- och klarinettmusik med på repertoaren. Dynamic vocal framför till stora delar egen musik och har hittills producerat två album, "Papa" och "Bereden väg".

Under vintern har Dynamic vocal gästat och sjungit för Vingåkers kommuns alla förskolor och skolor. Nu ska projektet avslutas med två konserter i Säfstaholms slottspark den 15 maj. På förmiddagen blir det en konsert för förskolan till årskurs 6 och vid lunchtid är det högstadieungdomarnas tur. Arrangör är Vingåkers kulturskola och allmänheten bjuds också in till a cappella-konserterna.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

Säfstaholms slottVingåkerKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat