Publiken uppskattade musiken som framfördes i Musikens hus på onsdagskvällen. Foto:

Sextett bjöd på mycket uppskattad konsert

Musik

Musikens hus var fullsatt i onsdags kväll när Trio Samara och vänner intog scenen. Musiken som de bjöd på kom från deras hjärtan och traditioner.

Trio Samara består av Ahmad Al-Khatib, Sten Källman och Stefan Bergman. I våras gav de sig ut på turné i Mellanöstern tillsammans med sångerskan Sanaa Moussa och slagverkaren Youssef Hbeisch från Palestina samt dragspelaren Larisa Ljungkrona från Göteborg.

Nu är de ute på turné tillsammans i Sverige.

  • Sanaa Moussa är en populär sångerska och publiken sjön med i texterna. Foto:
  • Katrineholmaren Marina Deshli bjöd också publiken på sång. I bakgrunden ses Larisa Ljungkrona, Sten Källman och Youssef Hbeisch Foto:
1/

För Sten Källman blev besöket i Katrineholm ett extra kärt återseende. Han är nämligen född och uppväxt här men flyttade som 17-åring, tillsammans med sin familj, till Uppsala.

Trio Samara med vänner bjöd på ett mycket uppskattat program. Och publiken sjöng med i flera av Sanaa Moussas texter. Hon är en välkänd sångerska i arabvärlden.

Kvällen inleddes dock med en visa från Östergötland, och ett möte mellan en norsk vals och en irakisk sång.

Vidare bjöd Sanaa Moussa bland annat på en sång som hennes mormor eller farmor sjöng när de lämnade Palestina 1948 och tog sig över gränsen till Libanon oskadda.

– Det var en sorgesång. Men de kunde återvända så småningom så nu är det en glädjesång, förklarade Sanaa Moussa.

Larissa Ljungkrona bjöd under också på en runosång från Finland och så gjorde Marina Deshli, känd från Katrineholmsrevyn, ett gästspel på scenen. Hon bjöd på "Lama bada yatathua".

Trio Samara fick kontakt med Marina Deshli vid deras förra besök i Katrineholm 2014.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Musikens husKulturMusik
Relaterat