• Punkbandet Not Even Close från Trosa öppnade festivalen i stadsparken. Alla band som medverkar kommer från olika städer i Sörmland. Foto:
  • Parkrocken i Stadsparken arrangeras av bandet Sanslös – Henrik Larsson, Vikor Nordström Käll och Calle Dahlqvist. Foto:
1/

Premiär för stans nyaste rockfestival

Katrineholm
annons

Punk, death metal, rock, indie – stilarna avlöste varandra på Katrineholms första Parkrock, som hölls på lördagen i stadsparken.

De tre killarna i Katrineholmsbandet Sanslös tröttnade på att det fanns för få evenemang och speltillfällen för rockband i Katrineholm, och beslöt sig för att ändra på det.

— Det finns en massa rockband i Katrineholm, och de måste få möjlighet att kliva fram. Det gäller oss själva också, säger Viktor Nordström Käll, en av killarna i bandet.

Han var den som från början fick idén att göra en festival, och han fick snart de andra i bandet med sig.

Eftersom de redan samarbetar med Studiefrämjandet och har sin replokal genom dem, blev det naturligt att prata med dem om möjligheten att arrangera någonting i Katrineholm. Gensvaret blev positivt.

Studiefrämjandet har ställt upp med ljud, ljus och backline. Men att boka banden har killarna gjort själva.

— Vi fick idén i januari och började jobba med festivalen i mars. Så vi har haft gott om tid på oss och har inte behövt stressa, säger Henrik Larsson, en annan medlem i bandet.

Flera av banden har de själva lärt känna i olika musiksammanhang, som till exempel Livekarusellen.

Och banden, som kommer från andra orter i Sörmland, har varit positiva till initiativet, eftersom situationen är likartad på flera orter.

När festivalen smög i gång sent på lördagens eftermiddag var det ännu ganska tunt med publik i stadsparken. Men arrangörerna var inte oroliga.

— Det är många studenter som ska samlas här i parken i kväll, säger Henrik Larsson.

— Alla vill kanske inte dricka på studenten, och här är drogfritt, som ett alternativ för den som vill, säger Viktor.

Killarna, som även spelade själva under festivalen, hoppas att Parkrocken ska kunna bli något återkommande i Katrineholm, precis som Kajrocken, Katrineholms hittills största musikfestival, som arrangerades under ett tiotal år.

— Vi har kallat den här festivalen för Parkrocken för att påminna om Kajrocken, säger Calle Dahlqvist, bandets tredje medlem.

Trots att de kallar den för en rockfestival så är det stor spännvidd mellan stilarna.

— Vi har försökt variera ganska mycket, säger Henrik Larsson.

De band som spelar under festivalkvällen är punkbandet Not Even Close från Trosa, death metal-bandet Mareld från Eskilstuna, punk/rock/popbandet Sanslös från Katrineholm, rockbandet A Knockout Angle från Eskilstuna, rock/punkbandet Rob Farley and the Failers från Eskilstuna och det alternativa indiebandet Weapons of Peace från Flen.

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholm
annons

Mest delat denna vecka