David Silva och Anna Charlotta Gunnarson i "Allt du måste veta om pop". Foto:

Pop i fokus på Cosmos

Nöje

Från Karl Gerhard till Laleh, från Tracks till Melodifestivalen: nu kommer en möjlighet i Katrineholm att få veta allt om pop som du inte redan visste.

Den 25 januari på Cosmos i Katrineholm framförs föreställningen "Allt du måste veta om pop", med Anna Charlotta Gunnarsson, Agneta Karlsson och David Silva.

Det handlar om pop och politik genom 100 år och hur utvecklingen i vår tid kan upplevas genom musik. I föreställningen avhandlas bland annat hur musikprogram som Måndagsbörsen och Tracks formade det svenska folkhemmet, vad ett ständigt turnerande gör med en människa, och vilka som ligger bakom svenska framgångar på Billboard. Den svenska artisteliten finns med på film, aldrig tidigare visade artistbilder visas och det blir så klart också musik.

Det är personerna bakom radioprogrammet "Pop och politik" som ligger bakom "Allt du måste veta om pop": Anna Charlotta Gunnarsson är välkänd journalist, författare och musiker, Agneta Karlsson är också journalist och musiker och David Silva kombinerar även han de båda yrkena.

Föreställningen produceras av Riksteatern och produktionsbolaget Mameluck och arrangeras i Katrineholm av Katrineholms riksteaterförening.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKultur/NöjeMusikteater
Relaterat