Relationskomedin "Lögnen" spelas på Cosmos den 6 november. Foto:

Nostalgi och tillbakablickar i höstens teaterprogram

Teater

Relationskomedi, nostalgishow samt Judy Garland och Liza Minnelli; teaterpubliken i Katrineholm har en diger höst att se fram emot.

Arrangerande Katrineholms Riksteaterförening sparkar i gång säsongen på Cosmos den 24 september med nostalgiföreställningen "Säg Algots, det räcker".

Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson, Jan-OIof Jonsson och Anders Larm bjuder publiken på en lång rad slagdängor och nostalgiska företeelser från 1950- och 60-talet.

Det är Tommy Steele eller Elvis Presley, stad och landsbygd, Opel Rekord eller Opel Kapitän och i centrum står Solveig som växer upp i ett föränderligt Sverige. "Säg Algots, det räcker" (som var en välkänd reklamslogan för ett konfektionsföretag) är en uppföljare till bland annat "Tag det rätta, tag Cloetta" som tidigare har spelats av gruppen i Katrineholm.

Den 6 november arrangerar riksteaterföreningen en föreställning av "Lögnen" på Cosmos. Det är en komedi om allvarliga ämnen som otrohet och relationer och hög igenkänning utlovas.

"Lögnen" handlar om två par som ska äta middag tillsammans, men en av kvinnorna har sett mannen i det andra paret kyssa en kvinna som inte har var hans fru. Förvecklingar följer. I rollerna ses Sanna Krepper, Fredrik Evers, Peter Järn och Lotta Östlin Stenshäll och pjäsen är skriven av Florian Zeller.

I samarbete med Katrineholms kommuns kulturförvaltning arrangerar riksteaterföreningen också musikteatern "Judy & Liza", om mor och dotter Judy Garland och Liza Minnelli, den 19 september på Ungkulturhuset Perrongen.

Det blir en lunchföreställning med systrarna Gabriella Lockwall, Sofia Lockwall och pianisten Malena Jönsson som framför allt från "Over the rainbow" till "New York, New York".

Och så blir det ett samarrangemang kring barnteaterföreställningar på Kulturhuset Ängeln i höst och vinter: det blir "Sagan om det prickiga snabeldjuret" den 22 september och "Tappa tand" den 8 december.

Teater i höst

"Judy & Liza", Perrongen 19 september

"Sagan om det prickiga snabeldjuret", Ängeln 22 september

"Säg Algots, det räcker", Cosmos 24 september

"Lögnen", Cosmos 6 november

"Tappa tand", Ängeln 8 december

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kulturhuset ÄngelnPerrongenKultur/Nöjeteater
Relaterat