• Karin Bergfjord och Mia Önneros repar inför torsdagskvällens konsert, som de ger tillsammans med Pelle Nilsson. Foto:
  • Pelle Nilsson tog initiativet till det nya musikaliska samarbetet. Foto:
1/

Musik från hjärtat i Sköldinge kyrka

Musik
annons

Finstämd musik, på svenska, blir det den 10 augusti i Sköldinge kyrka med en lokal trio.

Utöver Katrineholms-veckans digra program händer även saker i kransorterna den här veckan. På torsdag framträder Pelle Nilsson, Karin Bergfjord och Mia Önneros i Sköldinge kyrka med programmet "Toner från hjärtat".

Initiativet till samarbetet kom från Pelle Nilsson, bland annat känd från friluftsteatern på Stora Djulö. Karin Bergfjord, musiklärare och musiker, finns med i många olika musikaliska sammanhang i Katrineholm, och Mia Önneros sjunger bland annat i en trio tillsammans med Malin Ekstrand och Josefine Willén.

Nilsson, Bergfjord och Önneros möttes för första gången under en allsångskväll i Stadsparken för fem år sedan. För något år sedan frågade Pelle Nilsson om de skulle göra något tillsammans och sedan i våras har de repat ihop.

— Pelle ringde och sa att han hade en massa bra låtar som han ville sjunga, berättar Mia Önneros och hon och Karin Bergfjord var bokstavligen med på noterna.

Torsdagens konsert består av musik på svenska och sånger som ligger nära mångas hjärtan, inklusive musikernas. Som "Som en bro över mörka vatten", en svensk version av Lionel Richies "Hello" och Ulf Lundells "Kärleken förde oss samman".

Det blir både duetter och solosång, och Karin Bergfjord kommer också att framföra musik av jazzmusikern Lars Jansson.

— Vi försöker göra låtarna i vår tappning, säger Karin Bergfjord.

I september samlas trion igen, då i Musikens hus för en konsert i äldreomsorgens regi.

Läs också

( 14 st )

Läs mer om dessa ämnen

Svenska kyrkanSköldingeKonsertMusik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka