Du är kvar i kontorsmusiken?

-­ Ja, jag jobbar ju i den offentliga sektorn och just "tillit" har svingat sig upp som ett riktigt modeord. Det talas om tillitsbaserad styrning, alltså att man ska lita på medarbetarnas kompetens och professionalism istället för att detaljstyra. Och själv tror jag att vi behöver mera tillit. Inte bara på jobbet utan i samhället i stort.

Titlarna på förra albumet andades byråkrati- vad heter låtarna nu?

Artikelbild

­– De reflekterar sådant jag iakttar till vardags i min omgivning. "Missiv", till exempel, är ett följebrev till en officiell skrivelse och ett ord som används ofta i Myndighetssverige. Låten är för övrigt en hyllning till en viss musikgrupp. En annan titel är "Synergi", ett ord som behövs i ett band där det är nödvändigt att samverka. "Process" handlar om att kontinuerligt hålla på och är något mycket långvarigt och kontinuerligt.

Du håller dig på jobbet.

– Ja, jag försöker hålla ett helikopterperspektiv på det offentliga Sverige och vad vi pratar om där och hur.

Byråkrat består enbart av dig.

­­– Men på livespelningarna är vi alltid tre. Heikki Kiviaho, Mattias Axelsson och jag. På nya albumet medverkar dessutom en av Sveriges bästa gitarrister, Hannu Kiviaho från Fatboy. Det har gett en extra push.

Det är bara knappt ett år sedan första albumet kom. Du är produktiv.

­­ ­­- Det har blivit lite låtar här och där senaste året. Och efter nyår fick jag någon sorts förlösning och skrev mycket nytt.

Hur mottogs förra albumet?

­– Väl, tycker jag. Min musik är ju lite svårplacerad, jag rör mig i en outforskad genre, en ny värld som är okänd för många, men vi hade sju-åtta spelningar förra året. Och jag tror det blir fler i år. På annandagen spelar vi på O-baren i Stockholm. Sedan står Hotell Hulingen i Hultsfred på tur.

­