Elin Skarin, Camilo Ge Bresky, Shirin Golchin, Jeff Lindström, Sara Östberg Diakité, Sven Angleflod, Viktor Björkberg, Karin Oscarsson och David Sigfridsson i "Rocky horror show" som har premiär den 2 februari. Foto:

Lindström i maxad musikal

Nöje

Frustande, svettigt och storslaget. Det är löftet till publiken inför lördagens premiär av kultklassikern "Rocky horror show" på Östgötateatern . I ensemblen finns Katrineholmsbördige Jeff Lindström.

Det är maximalism som gäller när Östgötateatern för första gången sätter upp musikalen "Rocky horror show", med premiär på Stora teatern i Norrköping den 2 februari. Med inspiration från skräckklassiker som Dracula och Frankenstein hittar "Rocky horror show" sin plats i en blandning av det bisarra och komiska.

Musikalen handlar om ett ungt, nyförlovat och synnerligen naivt par som får punka på sin bil. Ljuset som de ser i mörkret kommer från ett hus där de söker hjälp. Där finns transvestiten och professorn Frank N Furter som lockar in det unga paret i sitt senaste, galna experiment.

– Publiken kan förbereda sig på en rolig, storslagen, snuskig och estetisk maximalistisk smällkaramell från yttre rymden, säger regissören Nils Poletti i ett pressmeddelande.

Katrineholmssonen och skådespelaren Jeff Lindström har gått direkt från uppgiften att regissera Katrineholmsrevyn till att vara en del av ensemblen i "Rocky horror show".

– Vi längtar efter premiär. Det här är en musikal som i sin historia har publikreaktionerna och publiktilltalet, säger Jeff Lindström.

Han är på scenen större delen av tiden och är också swing åt rollerna Rocky, Tommy och Magenta, vilket innebär att han har repeterat in dessa roller för att göra inhopp vid behov.

– Jag har gjort det förut och är inte rädd för det. Jag tror att jag är ganska snabblärd, säger Jeff Lindström som av erfarenhet vet att man som swing får stor uppbackning av övriga ensemblen.

Han är sedan länge ett fan av 70-talsfilmatiseringen "Rocky horror picture show".

– Jag gillar musiken och tycker mycket om Tim Curry i rollen som Frank N Furter i filmen. Och musikalen är otroligt älskad.

Musikalen har bara satts upp vid ett fåtal tillfällen tidigare i Sverige. På Göteborgsoperan 2005/2006 spelades rollen som Rocky av Camilo Ge Bresky som nu på Östgötateatern spelar Frank N Furter. Jeff Lindström tycker om musikalen för skräckfilmsreferenserna och science fiction-estetiken, men också för hyllningen till friheten som han ser som den stora tematiken för "Rocky horror show".

– Det jag gillar mest är att det är en genreöverskridande, frihetstörstande musikal som innehåller otroligt mycket och som vågar vara banal och distanserande, men samtidigt innerlig. Om man är öppen tror jag att man kan hitta otroligt mycket som talar till oss i dag.

"Rocky horror show"

"Rocky horror show" spelas i Norrköping till den 9 mars och på Stora teatern i Linköping 29 mars–12 maj. Den skrevs av Richard O´Brien, uruppfördes 1973 i London och har spelats i mer än 30 länder. Musikalen blev film 1975.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

NorrköpingKultur/NöjeMusik
Relaterat