Cissie Brunosson, här i en av sketcherna ur "De folkvalda", är stolt över alla engagerade människor på och bakom scenen. Nu laddar alla för finalen. Foto:

Katrineholmsrevyn ger järnet en sista gång

Nöje

Årets finalhelg är här för Katrineholmsrevyn som ger allt de har.

– Vi är jättenöjda med responsen som vi har fått, men publiktillströmningen har inte varit den vi hoppades på, säger producenten Cissie Brunosson.

Med fredagens och lördagens föreställning av "De folkvalda" går Katrineholmsrevyn i mål för i år.

– För vår del har det varit fantastiskt. Vi känner att vi har en jättebra produkt, det har varit väldigt spännande och roligt eftersom mycket har varit nytt för oss, säger Cissie Brunosson som har producerat föreställningen med Cia Ronach.

Att "De folkvalda" har gått hem hos publiken visar sig inte minst i att folk har sett den både två och tre gånger. Biljettförsäljningen har dock inte varit den förväntade. Förra året blev det 3900 sålda biljetter. I år hade det på fredagen sålts nära 3400.

– Vi hoppas alltid på 4000. Vi har inte gått dåligt eller back, men det är klart att vi vill mer.

– En snabbanalys är att vi inte har alla ungdomar med oss. De vet inte vad det här är. Revy som ord, vad är det? Vi kanske inte ska kalla oss revy ens, vi kanske ska heta något annat, säger Cissie Brunosson som konstaterar att den yngre publiken känner till Grotesco-gänget, som revyn känner sig besläktad med.

För länge sedan var revypremiären i mitten av januari, med exempelvis estetelever från gymnasiet och unga kulturintresserade inbjudna till genrepet. Men nu, när revyn har premiär på jullovet, är det svårt att genomföra. Produktionsgruppen och styrelsen ska den 16 februari sätta sig och diskutera vad som kan göras för att nå en bredare publik.

Men först är det alltså fredagens föreställning samt lördagens finalföreställning som gäller. Ensemblen är laddad.

– Vi ska ge järnet!

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/Nöjerevy