Så här såg det ut när Increased spelade på Kajrocken 2012. I år kan festivalen återuppstå, om Studiefrämjandet får sin vilja fram. Foto:

Kajrocken kan återuppstå på Stortorget

Nöje

Kajrocken kan återuppstå i sommar. Nu pågår arbetet med att finansiera gratisfestivalen, som enligt planen blir på Stortorget i Katrineholm.

I mars 2013 kom beskedet: rockfestivalen Kajrocken, som året dessförinnan hade firat tio år, lades på is. Kulturföreningen Festivus som arrangerade Kajrocken hade dels svårt att få ekonomin att gå runt sedan publiken svikit, dels problem med att hitta engagerat folk till föreningen. Beslutet sörjdes av många, men de försök som gjorts att återuppliva traditionen med en årlig rockfestival i Katrineholm har inte kunnat fullföljas.

Nu gör Studiefrämjandet i Katrineholm ett nytt försök, i samarbete med Sensus. Studiefrämjandet var med och startade festivalen 2002 på Infernos lastkaj, men planen nu är att festivalplatsen blir central. Den 31 augusti är dagen och Stortorget i Katrineholm platsen att lägga på minnet.

Arrangörerna sökte kommunalt bidrag på 80 000 kronor för att genomföra gratisfestivalen.

– Vi har blivit beviljade 40 000 kronor, säger Nicklas Jonsson, musikhandläggare på Studiefrämjandet som dock har gott hopp om att kunna dra i gång Kajrocken igen.

Ett mål är även att få företag att vilja vara med och sponsra festivalen. Men först och främst är initiativet ett led i Studiefrämjandets satsning på att få fler unga att spela musik och själva ordna arrangemang.

– Det skulle vara roligt att kunna erbjuda unga något att se fram emot. Främst riktar vi oss till lokala band i Kajrocken, säger Nicklas Jonsson som tillägger att intresset för att spela den 31 augusti redan är stort.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/NöjeMusikfestival
Relaterat