Här visas konst i Vingåkers konstförenings regi. Foto:

Höstkonst på Åbrogården

Konst

Vingåkersbygdens konstförening öppnade i lördags höstens utställning på Åbrogården i Vingåker.

Utställningen pågår fram till söndagen den 11 november. Bildkonstnärerna Britta Järverud och Gösta Berg delar på utställningslokalen den här gången.

Britta Järverud föddes i Ljusdal men flyttade på 1960-talet till Södermanland och är sedan många år bosatt i Torshälla. Intresset för skapande har hon med sig sen barndomen och hon hämtar inspiration från naturen och händelser i livet. Det kan börja med en liten skiss, som sedan växer fram under tiden hon arbetar med bilden. I sitt yrkesliv har hon arbetat mycket med skapande verksamhet. Britta arbetar i olja, akvarell, textil och med blandteknik.

Gösta Berg bor i Örebro, där han har ateljé och galleri. Han föddes i Jönköping och utbildade sig till bildlärare och konstnär på Konstfack under 1950-talet. Han har undervisat på grundskola och gymnasium i drygt 35 år. Han har utövat sitt konstnärskap som målare, illustratör, reklamtecknare och formgivare av möbler samt även skapat offentlig utsmyckning. Gösta Berg målar ofta stads- och landskapsmotiv ute i fria naturen men är även en skicklig porträttmålare. Han har också skrivit studieböcker i oljemålning och akvarell och håller kurser i olje- och akvarellmålning.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerKonstKultur
Relaterat