Här, vid Djulö herrgård, skulle visfestivalen få nytt liv i Katrineholm. Men Tomas Henriksson har beslutat sig för att inte genomföra festivalen. Foto:

Henriksson ställer in visfestivalen vid Djulö

Nöje

Det blir ingen visfestival på Stora Djulö i sommar. Luften har gått ur Tomas Henriksson.

— Det känns inte som om kommunen har något förtroende för mig som arrangör, säger han.

Den som har följt de senaste veckornas rapportering i Kuriren vet att Tomas Henriksson i mars riktade kritik mot KFV marknadsföring. Henriksson anser att bolaget inte tar tillvara medlemmarnas kompetens och intressen.

Strax därpå uteslöts Tomas Henriksson som medlem, men det hade ingen koppling till kritiken. I slutet av mars tog kommunen även ner Henrikssons reklamskyltar som har suttit på lyktstolpar i Katrineholm ett tiotal år. Enligt Tomas Henriksson har det funnits ett tillstånd för skyltarna, men enligt samhällsbyggnadsförvaltningen har skyltningen varit olovlig.

Tomas Henriksson är nöjesarrangör under namnet Nöjestomten och har den senaste tiden jobbat för att den 25 augusti återuppta traditionen med Katrineholms visfestival. Artister var preliminärbokade och festivalen skulle vara vid Djulö herrgård.

Men det blir ingen festival. Händelserna på vårkanten fick Tomas Henriksson att ställa in.

— Jag fick ta ett beslut. Det blev för mycket att dra runt med allt det negativa som var. Förtroendet är inte vad det borde vara, säger Tomas Henriksson som tillägger att han har många idéer och att han hade velat samarbeta med marknadsföringsbolaget.

— Jag hade laddat jättemycket för detta, men ensam är inte stark.

Henriksson tycker att den energi som han hade när han bestämde sig för att återuppta Katrineholms visfestival efter åtta år nu är som bortblåst.

— Kanske ska man ta idéerna i något annat forum eller en annan kommun, säger Henriksson som inte har någon förhoppning om att han ska ha förnyad lust att ordna festival i Katrineholm nästa år.

— Som det känns nu är det inte så säkert, säger han och konstaterar att han i nuläget önskar lugn och ro.

Katrineholms visfestival var en tradition i tio år i Katrineholm fram till 2010, med artister som Cajsa-Stina Åkerström och Stefan Sundström. Tidigare år har festivalen varit på friluftsscenen vid Djulö, men i år hade Tomas Henriksson kommit överens om att samarbeta med Djulö herrgård.

— Det känns jättetråkigt, säger Henriksson om beslutet att ställa in arrangemanget.

Visfestivalen

Första artisten på första visfestivalen i Katrineholm 2001 var Stefan Demert. De följande tio åren gästades festivalen av bland andra Peter Lundblad, Sofia Karlsson, Staffan Hellstrand, Ewert Ljusberg, Lasse Tennander och Mikael Wiehe.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

DjulöKultur/NöjeMusik
Relaterat