Katarina Hallin, Eva Nordén, Ulrika Wadell, Inger Högberg och Per-Arne Hellqvist sjunger för ett fullsatt Musikens hus. Foto:

HasseåTage firades med viskonsert

Katrineholm

I höstas gick Hasse Alfredsson bort, men på söndagen firades han och kollegan Tage Danielsson med en minneskonsert i Musikens hus.

På söndagen firade Visans vänner HasseåTage - eller Hasse Alfredsson och Tage Danielsson, med ett varierat visprogram och allsång på Musikens hus. Visor som "Livet i Finnskogarna", med text av Tage Danielsson och musik av Calle Jularbo, blandades med "Blommig falukorv" och "Salta biten", där alla kunde sjunga med. På scen fanns förutom sångare också gitarrer, piano, dragspel och ukulele.

— Hasse och Tage ska man minnas varje dag, tycker Ulrika Wadell, engagerad i Visans vänner.

Hon berättar att Visans vänner länge funderat på att ha en minneskonsert för det folkkära komikerparet, men att Hasse Alfredssons sjukdom gjorde att det inte kändes rätt i tiden.

— Nu har han ro i sin himmel och får träffa Tage igen.

Det som lockar med Hasse och Tages visor tycker hon är deras humanism.

— De kunde skämta på allvar. Jag tycker att de var väldigt kloka och de stod på de svagas sida. De lyfte på saker andra inte ens tänkt.

Hasse och Tage var långt från opolitiska, men Ulrika Wadell uppfattar att de svängde mot att snarare lyfta ämnen de tyckte var viktiga, än att hålla fast vid partifärger.

— Från början var de ganska röda, men ämnena blev allt viktigare för dem, säger hon.

Ska Ulrika Wadell nämna någon hon tycker motsvarar Hasse och Tage i dag nämner hon Henrik Dorsin.

— Men att vara rolig är det svåraste som finns.

Konsert

En hyllning till Hasse & Tage

Visans vänner, Katrineholm

Musikens hus, Katrineholm den 11 mars

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Musikens husMusik
Relaterat