• EKTA, Daniel Götesson, framför ett av verken som visas i konsthallen i Katrineholm från och med i dag. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Graffitin ledde till konsten

Kultur

Vissa konstnärer ger svar, andra ställer frågor. EKTA, eller Daniel Götesson som han heter, visar sina tankar i konstform på Kulturhuset Ängeln med vernissage i dag, den 9 februari.

EKTA var bildkonstnären Daniel Götessons tag, eller signatur, när han var ung klottrare. Graffitin ledde honom vidare till konsten och i dag öppnar utställningen "What it do", med måleri, teckningar och ett verk skapat på plats, "Spear through the days" i Katrineholms konsthall i Kulturhuset Ängeln. Det sistnämnda kombineras med en video som visar arbetet.

Tolv bilder av ansiktsformer möter betraktaren först i konsthallen. Bilderna har rivits isär och satts ihop till vad som kallas ett tvåkomponentscollage.

Rinn av färg är det värsta Daniel Götesson vet, men i konsthallen blev det bra. "Rinnet var med mig", säger han i ett pressmeddelande.

Konsten får inte vara perfekt, resonerar konstnären som kämpar mot rädslan för att misslyckas genom att låta sig själv misslyckas.

Utställningen visas till och med den 23 mars. Den 21 februari kommer EKTA att hålla i en föreläsning och workshop på Ungkulturhuset Perrongen på temat "Självsabotage som arbetsmetod". Föreläsningen är en del i serien "Vad är det för konstig konst i Katrineholm".

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kulturhuset ÄngelnKonstKultur/Nöje
Relaterat