• Te och dans till Genneorkestern lockade en hel del besökare. Foto:
  • Trojkan Berith Westman, Gudrun Hedlund och Tommy Eriksson bjöd även in Stig Wenell till sitt bord. Foto:
1/

Genneorkestern spelade upp till tedans

Kultur

Under söndagen förvandlades Musikens hus till ett danspalats fyllt med blåsmusik. Och mellan danserna kunde publiken dricka te och äta scones.

De kallar sig Trojkan, Berith Westman, Gudrun Hedlund och Tommy Eriksson. De säger att de ofta går på aktiviteter tillsammans, till exempel på tedans i Musikens hus en söndag i mitten av april.

— Jag har varit på tedans i Stockholm, när jag var ung. Men inte sedan dess. Det var ungefär som det är här i dag, men då kunde man köpa vin också, berättar Berith Westman.

Gudrun Hedlund säger att inte hör så bra men att hon tycker att det är väldigt trevligt ändå. Hon hör musiken och hon känner igen många av melodierna.

Det var dock fler kvinnor än män på söndagens tedans.

— Så när vi kom fick alla kvinnor räcka upp handen, presentera sig och bjuda upp en man. Då kom det i gång. Det tyckte jag var bra, säger Berith Westman.

För musiken den här söndagseftermiddagen stod Genneorkestern som främst spelar 40- och 50-tals musik. Bandet består av Kerstin Fransson på sång, Linken Larsson på trumpet, Ola Halvarsson på altsax, Anders Lind på tenorsax, Leif Petersson på barytonsax, Ulf Ljunggren på piano, Charlie Wistbacka på bas och Lars Edler på slagverk.

— Det här var standardbesättningen för ett dansband på 40- och 50-talet, innan Sven-Ingvars och Sten och Stanley och de andra kom. Men på den tiden hette det dansorkester, berättar Anders Lind, som varit med i orkestern sedan starten.

Ett 50-tal besökare kom till söndagens tedans. Bakom arrangemanget stod Musikens hus akademien.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Musikens husDans EvenemangKulturMusik
Relaterat