Therese Renåker besökte Katrineholm och Mums kafés första författarafton i torsdags. Foto:

Författarafton om kärlekens starka kraft

Kultur

När Mums kafé i Katrineholm bjöd in till författarafton avslöjade kvällens gäst Therese Renåker att hon har arbetat på Gröna kulle.

Drömmen om att bli författare har Therese Renåker burit på i dryga 40 år. I torsdags kväll var hon i Katrineholm för att berätta om sin debutroman "Mata inte skuggorna". Ett drygt 30-tal åhörare fyllde kaféets ovanvåning och satt andäktigt tysta för att lyssna på författaren.

Renåker är född i Malmö men är numera bosatt utanför Norrköping. Skrivarglädjen hämtas i danska Skagen där hon hyr in sig med jämna mellanrum.

Therese Renåker tog med publiken på en resa från åttaårsåldern då hon skrev i en bok att hon ville bli författare. Klasskamraterna fnyste åt det, vem vill bli författare? Det höll henne tillbaka under lång tid och det var inte förrän för ett par år sedan som hon satsade på författarskapet.

– Jag ångrar inget jag har gjort i livet, utan detta hade den här boken aldrig kunnat skrivas. Jag är utbildad inom information, kommunikation och har arbetat som lärare. Jag har arbetat under ett tiotal år med kommunikation, bland annat i Katrineholm, sa hon.

Boken har bäring på flyktingsituationen och våra fördomar, men framförallt vill den visa på kärlekens kraft att överbrygga fördomar och riva barriärer, enligt författaren.

"Mata inte skuggorna" släpptes i höstas och är Therese Renåkers författardebut, men arbetet med nästa bok är redan på gång. Dock blir det inte en uppföljare till den första boken.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/NöjeLitteratur
Relaterat