I en av industrilokalerna på Engelbrektsgatan, som förvandlats till hundhall, har duon Lizette och Lotus lagt grunden till framgångarna i tv-programmet Talang. Deras shower har fått publiken att jubla och juryn att förvandlas till en hyllningskör. "Världsklass" sa stränga Alexander Bard i semifinalen

Vägen har varit spikrak för duon, från audition till final. Nu är det bråttom, bråttom att få till den tredje och avslutande akten i triologin om Lizette och Lotus.

– Jag trodde aldrig att vi skulle gå till final, så jag har inte lagt tillräckligt tid på programmet.

Artikelbild

| "Världsklass" sa Alexander Bard om Lotus och Lizette Olausson i Talangs semifinal.

Mellan fyra och sex timmars träning varje dag, och ett extra pass vid midnatt har stått på schemat. Men Lotus är en riktigt arbetsmaskin och tröttnar aldrig. Tvärtom. Lotus tycker snart nog att intervjun är tråkig och börjar skälla och försöka locka ut matte för träning igen.

– Förra gången rymde vi ur fängelset och klarade oss. I finalakten får man veta vad som händer sedan. 

Lizette Olausson konstaterar att det gäller att sätta allt under de två minuter hon och Lotus har i strålkastarljuset. Hur det kommer att gå vågar hon inte sia om:

– Det gäller att ha flyt. Men det spelar inte så stor roll var vi slutar, vi har haft kul tillsammans.

Artikelbild

| Lotus är en stjärna utan divalater. Han vill alltid träna mer, och har inget emot ett extrapass vid midnatt.

Nio akter möts i fredagskvällens direktsända final som visas i TV4 och TV4 Play. Men Lotus blir utan publikjublet han lärt sig att älska. Kanalen följer Folkhälsomyndighetens beslut och väljer att inte ha publik med tanke på risken för smittspridning av corona.