Fezz släpper nu sin andra platta, "Number Two".

Fezz: "Vi gillar att föra oväsen"

Katrineholm

Våldsamt distad kaosrock är etiketten på Katrineholmsbandet Fezz. Nu är det dags för andra plattan och spelning i Danmark.

På lördag kliver Tomas Söderlind, sång och gitarr, Emelie Öberg, gitarr, Tomas Mokvist, gitarr och Lars Halvarsson, trummor, i Fezz upp på scenen i danska Vordingborg. Här pågår Skandinaviens största garagerockfestival, Gutter Island Garage Rock Festival.

– Det är band från hela världen som spelar och det är utsålt, säger Tomas Mokvist, som ser fram emot spelningen.

Från början var Fezz ett hobbyband för meriterade musiker med bakgrunder i band som Diamond Dogs, The Slammers, Sven Jerrings, Nashville Rebels, A-Bombs.

2016 släppte Fezz sin debut-ep. Den fick lysande recensioner i Katrineholms-Kuriren: "När Fezz som bäst bänder på strängarna får de till ett sound vars motor kvider och vrålar av ansträngningen", skrev Henrik Wising och menade att plattan manglade allt i sin väg.

– Garagerocken är en liten nisch och har sitt ursprung i USA, säger Tomas Mokvist och beskriver det hela som skramligt och punkigt.

– Vi gillar att föra oväsen! Vi spelar utan kompromisser. Vi är inte ute efter att erövra de stora massorna. De som står kvar gillar det, de som ogillar det får gå.

Musikern Kalle Moraeus närvarade på en av bandets spelningar och tyckte först det var det märkligaste han hört:

– "Det var det märkligaste och bästa jag hört! Ett ljud som inte ens en mamma kan älska", sa han, berättar Tomas Mokvist.

Men Moraeus smälte och klev upp på scenen och spelade med i sista låten.

I samband med lördagens spelning släpper Fezz en ny vinyl, "Number Two".

Här kan du lyssna på nya plattan:

https://belugarecords.bandcamp.com/album/fezz-number-two

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKultur/Nöje
Relaterat