Familjerna Widén-Poppe-Strand har en stor och trogen publik i Vingåker och lördagens julkonsert i folkparken var fullsatt. Samtidigt under lördagen pågick en julmarknad utanför folkparken. Foto:

En varm julhälsning från två musikaliska generationer

Konsert

Julen i Vingåker är knallröd, varm och välkomnande, i varje fall om familjerna Widén och Poppe-Strand får bestämma. Helgens julkonsert blev en fin musikalisk upplevelse, men också en påminnelse om julens verkliga mening.

Johanna och Thomas Widéns respektive Mia Poppe och Niclas Strands barn har varit med i de nu tioårsjubilerande julkonserterna hela livet, ett par redan när de låg i magen.

Nu kliver de fram alltmer på scenen och äpplena faller verkligen inte långt från päronträden; här finns massor av begåvning i allt från Oskar Widéns gitarrspel och Filip Widén, Elliot Strand-Poppe och Alvin Strand-Poppes sång, till Hanna Strand, Tuva Poppe och Felicia Widéns fina showframträdanden.

Felicia Widén, Tuva Poppe och Hanna Strand kliver, tillsammans med familjernas övriga barn, fram alltmer på scenen. Foto:

Varje år har familjerna med sig WM-kören som backar upp föreställningen, så även i år. Och så medverkar en speciell gäst: i år var det tv-profilen Katarina Hultling, som har kommit med tänkvärt mellansnack och roat publiken två gånger tidigare genom åren. Nu är hon torpgranne i Läppetrakten med sina showande kompisfamiljer, och är glad över att även ha fått lära känna deras barn lite bättre.

Katarina Hultling höll ihop programmet i julkonserten i Vingåkers Folkets park. Foto:

Kuriren såg den första av helgens fyra konserter, som inleddes stämningsfullt på en storbildsskärm där ett fackeltåg närmade sig folkparken och välkomnade vintern med sång. Sedan följde en fin blandning av mindre kända jullåtar, medleyn med julens måstemusik och roliga infall om oundvikliga inslag i julförberedelserna, som att julgransbelysningen varje år är samma hopplösa trassel.

Mia Poppe har en stor komisk begåvning men sjunger också mycket bra. Foto:

Eftersom det var en jubileumskonsert visades korta filmhälsningar från gäster som medverkat under åren, som Per Ragnar, Agneta Welander och Sven Boräng. Dessa hälsningar gav inte direkt något extra till konserten: familjerna Widén-Strand-Poppe klarar sig alldeles utmärkt med bara musicerandet – och de komiska inslagen, som Mia Poppe och Niclas Strand förstås är fenor på. Deras förkroppsligande av rätterna på julbordet lockade till många skratt, inte minst Niclas Strands imitation av en lutfisk.

Johanna och Thomas Widén bjöd också på mycket fin musik, som exempelvis en svensk version av The Pogues älskade jullåt "Fairytale of New York".

Mot slutet av konserten pratade Katarina Hultling om hur många i dessa dagar möter hat och hån i sin vardag och om hur viktigt det är att vara en motvikt till det negativa, i juletid och annan tid.

– Ge ett leende till den du möter!

Konsert

Julkonsert med familjerna Widén-Poppe-Strand, WM-kören och Katarina Hultling

15-16 december

Vingåkers Folkets park

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerJulKonsertKultur/Nöjerecension
Relaterat