Double Inn, här på en bild från 20-årsfirandet i Musikens hus, spelar i Vingåkers Folkets park i maj, då även FJK står på scenen. Foto:

Double Inn får sällskap av FJK i folkparken

Nöje

Den som gärna lyssnar till både Katrineholmsbandet Double Inn och vistrion FJK får en högtidsstund i vår. Då står båda banden på scenen i Vingåkers Folkets park.

Det är Lena och Lars Eriksson som ligger bakom arrangemanget i folkparken i vår, med de två banden vars musik har kopplingar till varandra. Publiken får dock ge sig till tåls till den 4 maj.

Trion och visgruppen FJK debuterade på Stockholmsrestaurangen Pelikan och gav ut sin första skiva, "Kungens kobra" året därpå, 1982.

Därefter syntes bandet ofta på tv och hördes i radio. 1996 gick bandmedlemmarna skilda vägar och gjorde en sista spelning. Men publiktrycket fick trion att återförenas och nu ger de spelningar med ojämna mellanrum. Så sent som i höstas skrevs ny musik.

FJK består av Anders Forsslund (kontrabas, dragspel, sång), Christer Jonasson (gitarr, munspel, dragspel, sång) och Mats Klingström (gitarr, sång), alla kända från andra musikerkonstellationer.

Double Inn från Katrineholm har inte en lika lång historia som FJK, men är omåttligt populärt med sin repertoar av allt från irländsk/keltisk musik till visor och 60- och 70-talslåtar.

Förra året firade Double Inn 20 år, bland annat med en konsert i Musikens hus. Senast kunde bandet ses och höras i Katrineholms kyrka för ett par veckor sedan.

I Double Inn heter medlemmarna Bosse Lindhe, Janne Johansson, Bengt Ohlsson, Andreas Lövgren, Nicka Fröberg och Uffe Eriksson.

Läs också

( 12 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerKonsertMusik
Relaterat