Kören bakom Jonas Gardell består av Martin Kagemark, Prince Mpedzisi, Jessica Heribertsson, Richard Nilsson, Joanna Perera, Johanna J:son Lindh och Dinah Yonas. Foto:

Direkt från Katrineholmsrevyn till Melodifestivalen

Melodifestivalen

Nyss Katrineholmsrevyn, nu Melodifestivalen; på lördag kväll sjunger Sköldingebördiga Johanna J:son Lindh med Jonas Gardell i deltävling två.

— Låten har ett jättefint budskap, säger hon.

Det är en rutinerad artist som ingår i den sju män och kvinnor starka kören bakom Jonas Gardell på Melodifestivalens scen i Göteborg. Johanna J:son Lindh, tidigare Eriksson, har körat bakom Nanne Grönvall i Melodifestivalen 2007 och i Azerbajdzjans bidrag i Eurovision song contest 2010.

Hon växlar gärna mellan att vara frontfigur och att stå bakom en artist på scenen.

— Man lär sig så mycket av båda delarna. Alla är viktiga i en produktion, från kostym och smink till tekniker. Om jag bara hade stått längst fram och fått allt serverat till mig hade jag inte lärt mig det.

Jonas Gardell med kören, Johanna J:son Lindh till höger, under repetition i Göteborg. Foto:

Johanna J:son Lindh, musikalartist som växte upp i Sköldinge, har jobbat med Jonas Gardell förut, i hans show "Mitt enda liv". Lördagskvällens bidrag "Det finns en väg" är en ballad som har fått nöjesjournalisten Tobbe Ek att hylla "superkören": "jäklar vad pampigt det här blir på scenen", skriver Ek i Aftonbladet.

Jonas Gardell under torsdagens repetition i Göteborg. Foto:

— Jonas skriver aldrig en låt som inte har något budskap. Det är fint och betydelsefullt att kunna stå på scenen och känna att det här ger någonting, säger Johanna J:son Lindh.

Hon hoppas att budskapet ska ta bidraget vidare till final.

— Katrineholm får se till att rösta oss vidare.

Nästan 4000 katrineholmare såg Johanna J:son Lindh i Katrineholmsrevyn under januari. Hon trivdes utomordentligt med att för första gången vara en del av revygänget.

Johanna J:son Lindh stortrivdes med Katrineholmsrevyn. Bilden är från en repetition i höstas. Foto:

— Jag har aldrig träffat så många fina människor på ett och samma ställe på en gång, säger Johanna J:son Lindh som gärna vill fortsätta med revyn och som är imponerad av Katrineholms kulturliv.

— Jag vill verkligen vara en del av det och jobba mycket mer i Katrineholm.

Deltävling 2

Jonas Gardell tävlar den 10 februari som nummer tre i ordningen med bidraget "Det finns en väg". Låten är skriven av Calle Kindbom, Jonas Gardell och Mats Tärnfors.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmSköldingeKultur/NöjeMelodifestivalenMusik
Relaterat