Den 25 april var det tänkt att Katrineholms symfoniorkester i samarbete med bland andra sångaren Magnus Bäcklund, dirigenten Staffan Sjösvärd och Katrineholms kammarkör skulle ge föreställningen "Queen in concert" i Tallåsaulan.

Publikintresset för showen har varit skyhögt och biljetterna sålde slut i ett nafs när de släpptes för ett par veckor sedan. 

Sedan dess har det nya coronaviruset spritts över världen och många publika evenemang ställs in. 

Artikelbild

| Freddie Mercury var sångare i det legendariska rockbandet Queen.

Även om denna föreställning ligger en dryg månad framåt i tiden har arrangören redan nu beslutat att skjuta upp konserten på obestämd tid.
– På grund av rådande läge skjuter vi tyvärr fram den inplanerade konserten "Queen In Concert" till ett ännu okänt datum", skriver Andreas Dahm, som är talesperson och ansvarig för biljetter och abonnemang i Katrineholms Symfoniorkester,  i ett meddelande till tidningen.
– Redan köpta biljetter och årets abonnemang kommer att gälla när den framflyttade konserten blir av, fortsätter Andreas Dahm och uppmanar publiken att hålla koll i sociala medier. 

– Vid en förbättring av den rådande situationen kommer vi att annonsera eventuellt nya konsertdatum på sociala medier, skriver han. Katrineholms Symfoniorkester. 

Katrineholms Symfoniorkester är en amatörorkester som bildades år 1931. Varje år gör orkestern fyra konserter. Sedan 2008 är Camilla Arvidsson dess dirigent och konstnärliga ledare.