En start inför sommarens gatufester, ett förtäckt föräldramöte, eller helt enkelt bara ett kul och opretentiöst sätt att få folk att mötas?

Strunt samma varför. När Lyckliga gatorna ordnade "Vardagsfest" i Ellwynska skolan blev det succé.

Den var dock inte given från början. Torsdagskvällens arrangemang var något av en försöksballong inför framtida satsningar i stadsdelen Öster, berättade Cia Ronach och Anna Marnell från Lyckliga gatorna.

Artikelbild

Sandra Kovani hade tagit med sig sina barn Jasin, Sevdije och Lisadora till "Vardagsfesten".

Först och främst förbereds en stor gatufest i Sveaparken den 30 augusti.

– Vi hoppas att folk ska komma med idéer och önskemål om att medverka, det kan vara föreningar, företag eller enskilda, det är väldigt öppet, sa Anna Marnell.

– Vi hoppas också att många vuxna ska komma hit i kväll, att det blir något av ett föräldramöte.

För att ta emot besökarna hade det bullats upp med plockmat i form av tre sorters burritos, dryck och möjlighet att pyssla med pärlor. Ett par "Lyckliga bibliotekarier" fanns på plats för att snacka böcker. I en sal hade dansarna Hervé Ndizeye och Zaki Ahmad Hussein röjt ett dansgolv och riggat en portabel ljudanläggning där de spelade hiphop och r&b.

Artikelbild

Emmie Jivemark serverade kvällens populära tilltugg: burritos tillagade i Sandbäcksskolans kök.

– Den som vill får vara med och dansa sedan, sa Cia Ronach.

Och visst hade många katrineholmare hörsammat inbjudan till "Vardagsfesten". Många barn, som brukar delta i Lyckliga gatornas fritidsaktiviteter kom, och några hade sina föräldrar med. Även en hel del vuxna utan barn dök upp. Det var strykande åtgång på burritos och på många handleder syntes nypärlade armband. Och så snart fjärilarna hade lämnat de danssugnas magar fylldes också dansgolvet.