Foto:

Bråvallafestivalen läggs ner – pausen blev för evigt

Musik

Pausen blev evig. Bråvallafestivalen i Norrköping läggs ner, skriver Norrköpings tidningar.

Det är för Norrköpings tidningar som festivalarrangören FKP Scorpio bekräftar att Bråvalla Festival, Sveriges största musikfestival någonsin, skrotas efter fem somrar.

2018 var det sagt att evenemanget bara skulle ha en paus, men nu bestäms det att det blir mer än så.

– Vi kommer inte att göra Bråvalla mer. Det är ett väldigt tråkigt beslut att ta men den samlade bilden vi har är att vi inte kan utveckla festivalen på det sätt vi vill för att vara relevanta för våra besökare i framtiden, säger Kajsa Apelqvist, PR-ansvarig för FKP Scorpio Sverige till nt.se.

Bråvallafestivalen hamnade under dess sista sommar, 2017, i fokus efter sexuella trakasserier. Om det påverkat beslutet att lägga ner vill man inte kommentera rakt av.

– Vi har alltid hävdat att det inte är ett festivalproblem utan ett samhällsproblem. Hur vi säkrar våra besökares trygghet är något vi utvecklar ständigt, och det är något vi aldrig kommer bli färdiga med. Jag tror vi bidragit till att folk säger ifrån och står upp och anmäler brott som har begåtts. Det är bra att folk visar att de inte tar skit. Det är vi är stolta över, säger Kajsa Apelqvist till nt.se.

Läs mer om dessa ämnen

NorrköpingMusikfestival