• En av böckerna Marie Gustavsson tipsade om, "Änkan", av Fiona Barton. En annan, som hon gärna tipsar KK:s läsare om, är "Det slutna ögat" av Belinda Bauer.
1/

Biblioteket bjuder på boktips på lördagar

Katrineholm

I en ny satsning kommer biblioteket i Katrineholm bjuda på både boktips och författarbesök på lördagarna under våren.

Först ut, med att tipsa om deckare, var bibliotekarien Marie Gustavsson. Inför ett 30-tal åhörare berättade hon om nya deckare.

– Det är ett nytt koncept och en ny idé. Vi kommer att ha boktips en lördag i måndagen. Två gånger ska det komma författare och berätta om sina böcker och en kollega ska berätta om böcker en gång, säger Marie Gustavsson.

Idén kommer från bibliotekets programkoordinater Julian Yderbo, men just boktips är något många biblioteksbesökare efterfrågar.

– Flera som läser tycker att det är kul att få tips. Ibland ser man inte skogen för alla träd och ibland kör man fast, och har svårt att hitta något nytt att läsa.

En intresserad bokläsare var Inger Alin.

– Jag gillar deckare. Jag brukar fråga personalen om vad de har för böcker. Jag både köper böcker och lånar gärna och bokar böckerna på nätet, sedan hämtar jag dem här. Nu senast fick jag tag i en riktigt ny bok, "Konsten att hålla sig flytande". Den kostade en del i bokhandeln, så jag bokade och fick låna den direkt, säger hon.

Marie Gustavsson hade valt ut tolv olika deckare, eller hela författarskap.

– Det är böcker jag själv tycker om och samtidigt böcker man inte ser så ofta.

Bland annat tipsade hon om den amerikanska deckarförfattaren Janet Evanovichs böcker.

– Det är underhållande böcker, sockervadd för hjärnan. De räcker några timmar och är underhållande, och får alltid mig att skratta.

Nästa månad ska författaren Ludmila Hell berätta om boken Kärleksekvation.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur LitteraturKatrineholm
Relaterat