Kevin Hart spelar en man som har en cocktail av olika inlärningssvårigheter. Foto:

Banala humorförsök blir mest pannkaka

Recension

Kevin Harts rollfigur Teddy Walker har grava inlärningsproblem, men vägrar låta det stoppa honom från att bli den där lyckade personen med välbetalt jobb och snygg tjej.

Som ung lämnar han skolbänken i protest, och till en början ser framtiden ljus ut. Livet slås däremot i spillror när han av misstag råkar spränga sin arbetsplats, och måste läsa upp sin gymnasieexamen för att kunna få någon chans till ett nytt arbete.

Tillsammans med en servitör han själv har fått sparkad, en mamma nära sammanbrott, en stereotypisk tonårs-fuckup, en fånge som hänger med från fängelset via länk, en nervig konspirationsteoretiker och en annan, bara väldigt konstig, man ska de ta sitt gymnasiebetyg – till varje pris.

Till sin hjälp har de den auktoritära, engagerade och rätt spårade läraren Carrie (Tiffany Haddish). Det hade kunnat bli en fin men lite klyschig berättelse om att alla kan lyckas med rätt stöd i livet.

I stället blir det någon form av pannkaka. Försöken till humor är banala och trots små millisekunder av humorglimtar landar det mest i billiga poänger, märkliga skämtbråk, fishumor och en hel rad av endimensionella rollfigurer. De nästan två timmarna i biografen känns ännu längre än så, hade filmen kortas ned med några tiotal minuter hade den möjligtvis kunnat bli en bättre helhet.

Nu är den i stället överraskade tydlig, samtidigt som den försöker att få med lite väl många delar som alla inte känns helt motiverade.

"Night school"

Komedi

I rollerna: Kevin Hart, Tiffany Haddish, Keith David med flera.

Regi: Malcolm D Lee

1 tim 51 min

Barntillåten i vuxens sällskap (annars 7 år)

+ +

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/Nöjefilmrecension
Relaterat