Dick Karlsson, Josefine Andersson och Lasse Beischer i 123 Schtunk återvänder till Katrineholm på söndag.

123 Schtunk åter med "Rid i natt"

Kultur

Improvisationens möjligheter är ledstjärnan när 123 Schtunk återvänder till Katrineholm och Cosmos. På söndag bjuder de på sin tappning av Vilhelm Mobergs "Rid i natt". Publiken lär kunna se fram emot en skrattfest.

123 Schtunk är en mycket populär teatergrupp med föreställningar utöver det vanliga. I gruppen ingår för närvarande Lasse Beischer, Josefine Andersson och Dick Karlsson.

På söndag, den 11 februari, kommer de till Cosmos med "Rid i natt!" och karaktärerna Ragnar Svedje, Botilla Stånge, Mor Sigga, tjuven Ygge och Jon Stånge. En och annan korp finns också med i föreställningen.

Två gånger tidigare har commedia dell'arte-gruppen varit på Katrineholmsbesök: 2014 med Mobergs "Raskens" och 2011 med Shakespeares "Kung Lear".

— Efter att ha upplevt sådana improvisationer har skrattkäken nästan gått ur led, säger Agneta Welander i Katrineholms Riksteaterförening som har tagit föreställningen till Katrineholm.

Teatergruppen bildades 2005 och medlemmarna har varierat under årens lopp.

En röd tråd för skådespelarna är att de framträder i clownmask och att de ofta låter någon i publiken bli en del av föreställningen.

Att det inte är någon traditionell tolkning av verken behöver knappast nämnas. 123 Schtunk har tidigare bland annat spelat "Romeo & Julia", "Hemsöborna" och "Ett drömspel".

Läs också

( 12 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmSafirenKultur/Nöjeteater
Relaterat