Nu öppnar vi sajterna och ger dig fler nyheter

Chefredaktör Eva Burman om nyheter.

Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Foto: Mikael Andersson/Arkivbild

Krönika2022-01-19 06:36
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

I en tid av osĂ€kerhet och kris ökar behovet av sĂ€ker information. HĂ€r fyller medier en viktig funktion. VĂ„rt uppdrag Ă€r att sĂ€kerstĂ€lla demokratin. Som lĂ€sare ska du kunna lita pĂ„ att vi granskar vĂ„ra myndigheter lokalt. Vi ska skriva om besluten – innan dom fattas. Vi ska Ă€ven berĂ€tta om stora nyhetshĂ€ndelser sĂ„ att du Ă€r bĂ€ttre informerad och kan ta vĂ€lgrundade beslut.

Inte minst Àr det viktigt i tider av val. Inför Äret lovar vi att hÄlla dig informerad om vad de lokala partierna stÄr för och framförallt, hur dom avser att finansiera sin politik. Vad ska dom spara in pÄ för att ha rÄd att uppfylla sina vallöften?

Och det Àr mÄnga fler som har valt att lÀsa oss digitalt under 2021. Den digitala upplagan har ökat med 25 procent pÄ SN och med 15 procent pÄ KK. PÄ EK har den digitala upplagan ökat med 21 procent. Fler och fler vill hÀnga med oss i vÄra sajter och appar, vilket vi Àr glada för. Det betyder ocksÄ att vi nÄr fler av vÄra yngre innevÄnare. Och för att Ànnu fler ska fÄ chansen att prova pÄ att lÀsa oss öppnar vi nu sajterna för testveckor. Det enda du behöver göra Àr att registrera dig. Vi tror att det Àr lÀttare att fatta ett beslut om man vet vad man fÄr.

Men papperslÀsarna gÄr inte lottlösa. Vi satsar pÄ lite fler sidor i tidningen ett par dagar i veckan och Ànnu mer lokalt material pÄ familjesidan. Det som Àr mindre bra Àr att vi tvingas byta krysset i tidningen. Ja, det Àr dÄligt, vi vet. Men vi har inget val. Det var krysset eller seriesidan. Och vi vet att ni Àlskar era serier.