I SvDs serie "Min helg" konsumerar kända och halvkända personer tryffelpizza, extremdyr hämtmat och rawfood-bollar. Paret bakom pseudonymen Lars Kepler njuter av sin vita inredning i skärgårdsvillan. Enligt en uträkning kostade en enda helg 7 000 kronor för en av de flåslyckliga personerna i serien. Det är 30 kronor mer än vad Konsumentverket beräknar att maten kostar en hel månad för en familj på fyra personer. Nu vill jag läsa om hur helgerna ser ut för vanliga personer, med hem som inte alls är helvita. Så här ser min helg ut: Fredagsmys, med barn som blir arga när det är läggdags. Lördag: slagsmål med tvättberget, dammsuga – det rasslar i röret av grus och legobitar. Middag på kvällen, men dottern matvägrar eftersom det är sås till. Söndag: Leta gympapåsar och förbereda några matlådor till veckan. Jag och båda barnen somnar i soffan på eftermiddagen efter en halvkort promenad. Helt okej helg.
Finns det ens tryffelpizza i Katrineholm?
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.