Vykort på vift – kom fram efter 32 år

Katrineholm/Österåker
annons

Ibland kan man verkligen snacka om snigelpost. Efter 32 år nådde vykortet från Amerika Inga-Britt och Sture Pettersson.

Vykortet från Seattle, i den amerikanska delstaten Washington, är daterat 25 juni 1985. En vän till Inga-Britt och Sture Pettersson är där och skickar en hälsning till kompisarna i Katrineholm.

Nyligen städade Svempa Olofsson ur sin plåtbrevlåda på Laggarhultsgatan.

Svempa Eriksson städade brevlådan. Vykortet fanns under mellanskiktet. Foto:

– Jag tog bort mellansektionen och då hittade jag ett vykort, berättar Svempa Olofsson.

Det var vykortet från Seattle som låg där.

Senast han städade ur brevlådan på det här sättet var för ett år sedan, så någon gång under tiden som gått har kortet hamnat där. Men kortet är välhållet och Svempa Olofsson menar därför att det troligen inte legat i lådan speciellt länge.

Svempa Olofsson städade ur brevlådan och hittade vykortet. Men eftersom det är välbevarat menar han att det knappast legat här så länge. Foto:

1990 köpte Svempa Olofsson och hans familj huset av Inga-Britt och Sture Pettersson. Redan då hade alltså vykortet varit på villovägar i fem år.

– Frågan är var det varit sedan 1985, funderar Svempa Olofsson, som är övertygad om att det stoppats i lådan av brevbäraren på senare tid.

Katrineholms-Kuriren tar med sig vykortet och levererar det till Inga-Britt och Sture Pettersson på deras nuvarande adress i Ättersta, i Vingåker.

Vykortet är avsänt från Seattle, USA, i juni 1985. Foto:

– Åh, kära nån! Det här är ju jätteroligt, säger Inga-Britt Pettersson när hon tar emot kortet – som hon och maken först nu förstår att de borde ha saknat för länge sedan.

Avsändaren har de fortfarande kontakt med.

– Vi får tacka nu.

Med hjälp av Katrineholms-Kuriren fick Inga-Britt och Sture Pettersson äntligen sitt vykort från Amerika – efter 32 år. Foto:

Att brevförsändelser försvinner är ingen av de inblandade parterna speciellt förvånade över och har varit med om tidigare.

– Det vet man ju själv. En bekant på Åsgatan tackade oss för ett vykort ett år senare. Så man vet aldrig, säger Svempa Olofsson.

Men ett vykort på 32 år tycks som något av ett rekord för dem alla.

Försenade brev

Klagomålen till Post- och Telestyrelsen, PTS, om försändelser som kommit bort, inte levererats, gått sönder eller hamnat i fel brevlåda har ökat på senare år rapporterar test- och researchföretaget Testfakta.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmVingåkerPostutdelning
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka