Foto:

Vingåkerskvinna hittad död – misstänkt mord

Vingåker/Sigtuna

En kvinna från Vingåker, som hittats död norr om Stockholm, kan ha blivit mördad. Hon försvann strax innan hon skulle vittna i en misshandelsrättegång.

En kvinna i 40-årsåldern, som ursprungligen kommer från Vingåker, försvann omkring den 18 augusti, från sin bostad norr om Stockholm. Kvinnans anhöriga har vädjat om upplysningar om försvinnandet via tv-programmet "Efterlyst" och organisationen Missing people har engagerat sig i sökandet. Den 29 september hittades en kropp i ett skogsområde mellan två långtidsparkeringar nära Arlanda och under onsdagen bekräftade polisen att det handlar om den försvunna Vingåkerskvinnan. Polisen gick också ut med information om att man misstänker att kvinnan har blivit mördad.

Här hittades kvinnan:

Omkring en månad efter att kvinnan försvann skulle hon ha vittnat i en rättegång, mot en man som stod åtalad för att ha misshandlat henne. Misshandeln skedde enligt Aftonbladet på en midsommarfest i fjol, där kvinnan fick ta emot både slag och sparkar. Ett par dagar efter festen gjorde kvinnan en kompletterande polisanmälan mot mannens bror, om övergrepp i rättssak. Brodern ska ha uppmanat henne att ta tillbaka anmälan om misshandel. Innan hon försvann sa Vingåkerskvinnan att hon blivit hotad och att hon var rädd. Förundersökningen om övergrepp i rättssak lades dock ner och ingick inte i misshandelsåtalet.

Enligt Aftonbladet har polisen inte tidigare utrett eventuella samband mellan försvinnandet och misshandelsrättegången, men Christer Axling, utredningsledare på Stockholmspolisens avdelning för grova brott, säger till Katrineholms-Kuriren att man jobbar brett.

– Vi kan inte uttala oss om vad vi gör under en pågående förundersökning. Vi går igenom olika spår i vår kartläggning av hennes bakgrund.

Christer Axling säger att polisen vill ha allmänhetens hjälp att kartlägga kvinnans sista timmar. Den 18 augusti ska hon ha setts på en restaurang, Nancys i Järfälla och polisen vill få information från personer som sett henne eller andra i hennes sällskap.

– Vi vill också ha iakttagelser från anträffningsplatsen, mellan Benstockens långtidsparkering och Alfabetas parkering på Skobyvägen, säger han.

Han vill inte kommentera om något frihetsberövande är på gång, eller om misstankarna riktas åt något särskilt håll.

– Det finns skäl till det. Det viktigaste är att det här är början på en mordutredning och vi håller på med vår kartläggning.

Kvinnan är född och uppväxt i Vingåker. En vän till kvinnans föräldrar berättar att hon flyttade till Stockholm för ganska länge sedan.

– Nog har hon varit i Stockholm i 15 år, minst. Men jag kommer ihåg henne, hon växte upp här i Vingåker, säger vännen till tidningen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Vingåkermord
Relaterat