Katrineholmarna och Vingåkersborna bor större än riksgenomsnittet.

Vingåkersbor har större bostad än katrineholmare

Katrineholm/Vingåker

Invånarna i Sundbyberg bor trängst i landet med 32 kvadratmeter per person. I Katrineholm bor invånarna trängre än i Vingåker.

När det gäller olika boendeformer är det hyresgäster som bor på minst yta, i snitt 34 kvadratmeter per person, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

– Det bekräftar den bild som vi fick fram när vi undersökte det här för några år sedan. Hyresgäster är mer trångbodda, och det gällde i alla områden i städerna som vi tittade på, både innerstad och ytterområden, säger Martin Hofverberg, chefsekonom på Hyresgästföreningen.

Bostadsrättsägare i flerbostadshus bor på i snitt 39 kvadratmeter per person. Småhusägare kan bre ut sig mest på 46 kvadratmeter per person. Kommunerna där folk bor störst är Båstad, Emmaboda, Tingsryd, Ydre och Åsele. Där var boytan i snitt 53 kvadratmeter.

Trängst bor man i Sundbyberg, Botkyrka, Stockholm, Solna och Huddinge.

I Vingåker bor invånarna på 46 kvadratmeter per person. I Katrineholm bor invånarna på 43 kvadratmeter per person. På båda orterna ligger man över riksgenomsnittet som är 41 kvadratmeter per person.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmVingåkerBostad
Relaterat