Mannen dömdes till villkorligt med samhällstjänst.

Villkorligt för sexuellt ofredande

Katrineholm

Villkorlig dom för man som ofredat tre kvinnor, och dessutom misshandlat en av dem.

En man i 30-årsåldern har dömts villkorligt med 125 timmar samhällstjänst, efter att ha ofredat tre kvinnor sexuellt och för att ha misshandlat en av dem. Han ska också betala sammanlagt 23 000 kronor i skadestånd till de tre kvinnorna.

Samtliga händelser som mannen nu dömts skedde i Katrineholm under oktober i fjol. Den första händelsen inträffade när en kvinna var på väg hem på kvällen. Mannen dök upp bakom henne och drog tag i hennes hår och drog in henne i en buske, där han pussade henne. Kvinnan kom loss och sprang hemåt. Hennes pojkvän hjälpte henne sedan att följa efter mannen tills polisen kom och grep mannen. Kvinnan berättade i rätten att hon trodde att hon skulle bli våldtagen. Mannens grepp om hennes hår orsakade smärta.

En annan kvinna har antastats genom att mannen förde upp handen under hennes kjol. Det skedde på ett uteställe i Katrineholm någon vecka efter den första händelsen. Samma dag nöp mannen en tredje kvinna i rumpan två gånger och försökte ha handen mellan benen på henne.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings tingsrättKatrineholmSexuellt ofredandemisshandel
Relaterat