John Törnvall berättar att när allt var klart skulle tv-boxar och modem komma men redan flera månader innan hade familjen fått utrustningen.

"Vi får löften om fiber men inga håller"

Sköldinge

På tvärvägen i Sköldinge är man inte glad över Bredbandsbolaget och dess löften. John Törnvall vittnar om att han har haft otaliga kontakter och fått många löften men inget har infriats.

Utanför huset ringlar en slang och en fiber, men ansluten är den inte.

— Vi tog bredband i slutet av förra året och det var Bredbandsbolaget som först hörde av sig och deras erbjudande lät bra. Vi vill först och främst ha tv-tjänsterna och jag vill gärna se på Netflix och andra filmtjänster. Nu har jag ADSL men det blir för låg kvalitet jämfört med vad det blir om vi får in fiber, berättar John Törnvall.

Vad har du fått för besked när du kontaktat Bredbandsbolaget?

— När vi tecknade skulle vi kunna använda fibern från sista juli men så blev det inte. Vi fick ett besked om sista augusti efter det var det november som gällde och nu senast är beskedet, till årsskiftet. Vid min senaste kontakt sa de att när allt var klart skulle utrustningen komma, men redan veckan efter kom boxarna till tv utan att fibern var inkopplad. De skyller på en grävning på Landsvägsgatan men det är konstigt att de inte gör klart till fastigheterna under tiden.

Stefan Nyberg är byggchef för villa fiber på Bredbandsbolaget och han kan bara beklaga att tiderna inte håller.

— Det är många som bygger nu och i Sköldinge har vi haft svårt att få tillstånd från Trafikverket att gräva de har långa handläggningstider och det har överraskat oss, så har det inte varit tidigare. Om inte det fryser hoppas vi att vara klara under december, berättar byggchefen.

Läs mer om dessa ämnen

Sköldinge