Nävertorps vårdcentral flyttar in i lokalerna nästa sommar, Foto:

Vårdcentral flyttar till Ericssons lokaler

Katrineholm

Nu är det klart med en ny hyresgäst i Ericssons före detta lokaler på Västgötagatan. Det är Nävertorps vårdcentral som flyttar dit.

Flytten innebär bättre plats för verksamheten och trivsammare utrymmen för patienter och personal, skriver Landstinget Sörmland i ett pressmeddelande.

— Flytten av vårdcentralen Nävertorps till nya och större lokaler är i linje med den primärvårdssatsning som vi i koalitionen har drivit på. De nya lokalerna är modernare och anpassade för att möta patienterna och de anställdas behov, säger Camilla Holmgren (S), ordförande i primärvårdsnämnden.

Vårdcentralens nuvarande lokaler är trånga och har bland annat inneburit att vårdcentralen inte kunnat ha särskilt många utbildningsplatser. De nya lokalerna ska iordningsställas utifrån de behov som finns.

— Flytten gör att vårdcentralen får mer ytor för rehab, med psykologer, arbetsterapeut, fysioterapeuter och dietist. Vi kommer också att kunna ta emot fler studerande som exempelvis AT-läkare och PTP-psykologer, vilket är väldigt viktigt, säger Aina Nilsson, chef för division primärvård.

— De nya lokalerna ger oss helt andra möjligheter att bedriva en bra primärvård utifrån dagens efterfrågan och behov, där allt får plats under samma tak, fortsätter hon.

Inflyttningen är planerad till sommaren 2018.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmNävertorpSjukvårdvård
Relaterat