Välbesökt som vanligt. Besökarna på årets bakluckeloppis kunde fynda bland annat kläder, elektronik och porslin. Allt medan vädret visade sig från sin bästa sida. Foto:

Välbesökt bakluckeloppis i Katrineholm

Katrineholm
annons

Det förhandlas och köpslås mellan stånden på Katrineholms bakluckeloppis. Kanske hittar en och annan några fynd bland alla prylar.

Dammet yr när folkvagnar, kombibilar och suvar tar plats på grusplanen. Minst ett 50-tal ekipage står redan uppradade för fjärde upplagan av Katrineholms backluckeloppis, med Siv Björkroth som arrangör.

— Idag är det en total garageutrensning, allt ska bort, berättar Tommy Björkroth.

Han står bakom ett bord belamrat med prylar. Lådor fyllda till breden med skivor. Här finns porslin och serviser. Lite undangömt under bordet hittar en av kunderna en förstärkare. Allting för fem kronor.

— Tanken är att alla ska ha råd att köpa. Det här ska vara det billigaste bordet på loppisen, säger Tommy Björkroth.

Även om köpslåendet inte pågått i mer än en halvtimme konstaterar han att det är välbesökt. Tidigare år har besöksantalet nått över 1 000 och i år verkar det bli något liknande.

Första försäljaren som möter besökarna är Laila Engberg, som står och påtar bland kläder och flyttlådor. Även hennes bord är välfyllt med porslin, barnböcker och köksredskap. Hon är en van loppisförsäljare förklarar hon och hoppas att besökarna kan göra några fynd.

— Hur mycket för den här? frågar en av Laila Engbergs kunder och lyfter upp en grön vattenkanna i plast.

— 20 kr.

Än är dagen ung och handeln har bara börjat.

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholm
annons

Mest delat denna vecka