Foto:

Två husrannsakningar gav många beslag

Katrineholm/Flen

Under natten mot onsdag slog polisen till mot två misstänkta knarknästen, ett i Katrineholm, ett i Flen.

Det var före midnatt under natten mot onsdag som polisen slog till mot två lägenheter, en i centrala Katrineholm och en i Flen. Tillslagen gick lugnt till, enligt polisen.

– Vi fick tag på allt från misstänkt cannabis, misstänkta tabletter till misstänkt pulver, berättar Oscar Nissfolk, gruppchef för områdespolisen.

Bland polisens beslag finns också kontanter och mobiltelefoner, samt piprensare och bongar som används vid haschrökning.

– Vi fick träff på misstänkt narkotika, men för oss är mängd och antal inte det viktigaste, säger Nissfolk.

Det var tips från allmänheten om att saker inte stod rätt till, tips som polisens lokala underrättelsetjänst hanterade och vidarebefordrade till spaningen.

– Det var ingen lång spaning som ledde till det här.

En man i 20-årsåldern omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer vid husrannsakan i Katrineholm, men det är oklart om någon vid Flenstillslaget fick följa med polisen. Två personer är misstänkta för innehav, eget bruk och innehav i syfte att överlåta narkotika.

Dagen efter är Oscar Nissfolk nöjd med insatsen:

– Det var ett utomordentligt väl utfört polisarbete, med mycket bra samarbete mellan span och ingripandeverksamheten, säger han.

På sin Instagramsida har polisen publicerat en bild av nattens beslag.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenKatrineholmNarkotikabrottpolis
Relaterat