Under onsdagen gick det hett till i Nyköpings tingsrätt. Efter att målsäganden sagt ifrån om upprepade kränkningar blev både åhörare och åtalade upprörda och högljudda och rättens ordförande avbröt förhandlingen. Foto:

Tumult i tingsrätten under kidnappningsrättegång

Nyköping

Två av dem som dömts för försök till rån mot bingohallen i Katrineholm i slutet av maj står nu på nytt inför rätta. De är misstänkta för människorov, rån och övergrepp i rättssak.

Den 26 maj genomfördes ett rånförsök mot bingohallen i Katrineholm. De inblandade kunde snabbt gripas av polis, och i juli dömdes de av Nyköpings tingsrätt.

Bland de dömda för rånförsöket finns två pojkar i 17-årsåldern. De båda anhölls dagen efter rånförsöket i Katrineholm, men försattes på fri fot igen några dagar senare.

Dessa båda står nu tillsammans med sex andra åtalade i en härva som innehåller misstankar om människorov, rån, övergrepp i rättssak och misshandel. Den 4 juni kidnappades en ung man i Oxelösund. Han fördes till ett skogsparti, där han hotades och krävdes på 50 000 kronor, enligt åtalet. Offret rånades och misshandlades också, innan han fördes i bil till Buskhyttan i Nyköpings kommun.

De båda männen som en dryg vecka tidigare försökte råna bingohallen i Katrineholm var båda med vid kidnappningen, enligt åtalet.

Under den gångna veckan har det vid Nyköpings tingsrätt hållits rättegång om kidnappningsdramat i Oxelösund – under stundtals tumultartade förhållanden. I onsdags fick tre åhörare avvisas från tingsrättens säkerhetssal efter att ha skrikit och bankat i den glasvägg som skiljer åhörarläktarna från själva rättssalen. Förhandlingarna fick avbrytas innan ordningen var återställd. Bakgrunden till kaoset ska ha varit att några av de åtalade förnedrat målsägaren med obscena gester och kränkande ord.

Rättegången fortsätter på måndag. Samtliga misstänka nekar till brott.

I en tidigare version av denna artikel hävdades att en av de två som var inblandade i rånförsöket och som åtalats för människorovet var i 25-årsåldern. Det stämmer inte, båda är i 17-årsåldern. Vi beklagar felaktigheten.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmOxelösundBrottKrim
Relaterat