Ola Björstrand berättar att nu sammanlagt tre personer frihetsberövats, misstänkta för rån i Katrineholm. Foto:

Tre misstänks för rån i Katrineholm

Katrineholm

Ytterligare en person har gripits, misstänkt för inblandning i rån i Katrineholm under hösten.

På onsdagsmorgonen greps två unga personer, som misstänks bland annat för ett av helgens rån i Katrineholm, men också för andra brott som begåtts under hösten. Nu har ytterligare en person frihetsberövats.

— Ytterligare en person är frihetsberövad. Tre är frihetsberövade nu. Även denna person är i åldern 15 till 18 år och misstänkt för delaktighet i rån under december månad i Katrineholm, säger åklagare Ola Björstrand.

Polis och åklagare har fortfarande tät kontakt med de sociala myndigheterna, eftersom de frihetsberövade är så unga.

Ola Björstrand vill ännu inte diskutera frågan om eventuell häktning.

— Jag måste avgöra vad personerna sagt i förhör innan jag kan ta ställning till häktning.

Ola Björstrand vill inte berätta exakt vilka brott de tre unga i övrigt misstänks för.

Trots att ett antal rånmisstänkta är gripna skedde ännu ett rånförsök på onsdagseftermiddagen. Två personer försökte råna en man i närheten av Duveholmshallen. Mannen var på väg mot sin bil när två unga män eller pojkar kom fram till honom och begärde att få hans väska. Pojkarna höll upp en kniv mot mannen, som ropade för att tillkalla uppmärksamhet. I samband med det lämnade pojkarna platsen.

Bland föräldrar finns oro för att vittnen till händelserna inte ska våga vittna. Advokat Thorbjörn Lundin är målsägarbiträde för flera av de drabbade, men han säger att han bland målsägarna, alltså de rånutsatta, inte stött på någon oro för att vittna eller berätta om vad man utsatts för.

— Ingen av målsägarna har sagt så till mig, men däremot har jag stött på föräldrar som är oroliga. Det är klart att det finns en anspänning i situationen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKrimrån
Relaterat