Foto:

Flera olyckor under måndagens blixthalka

Strångsjö

Tre olyckor skedde i princip samtidigt på väg 55 på måndagsförmiddagen.

Det första larmet kom klockan 11.21. En lastbil och en personbil var inblandade i olyckan på väg 55 i höjd med Strångsjö. Två personer uppgavs vara fastklämda.

Olyckan inträffade i riktning mot Katrineholm och det rådde blixthalka på platsen.

Det var flera ambulanser och räddningsfordon på plats och man klippte upp taket på personbilen. Ambulanshelikopter anlände till olycksplatsen strax efter klockan 12.

Foto:

Det var totalstopp i trafiken i båda riktningarna, eftersom lastbilen brutit igenom räcket in i det andra körfältet.

Här har olyckan inträffat:

Strax efter den första olyckan åkte en lastbil i diket på samma väg, men längre norrut, strax söder om bron över Djulösjön. Polisen positionerade sig vid den norra olyckan, för att förhindra fler olyckor, samtidigt som en patrull från Norrköping åkte till den sydligare olyckan.

Trafikverket har lett om trafiken till väg 555. Det råder mycket svår halka på platsen, med en vägbanetemperatur på -4 grader och kraftigt snöfall.

– Man måste vara jätteförsiktig. Det är halt, man måste anpassa körningen efter det. Man måste sänka hastigheten särskilt om man är nära en olycksplats. Folk kanske försöker köra om i köerna, det resulterar i att polis och ambulans inte kommer fram, det problemet har vi nu, säger Åsa Willsund, presstalesperson för polisen.

Väg 55 stängdes för trafik. Foto:

Efter lunch beslutade Trafikverket att stänga vägen.

– Väg 55 stängs av i sin helhet mellan Norrköping och Katrineholm. Vi fick in det här via trafikledningen strax före halv två. Man leder om trafiken via väg 52, 216 och E4, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Trafik leds om via E4 trafikplats Gammelsta- väg 216 Dämbol- väg 52 Katrineholm och omvänt. Enligt Trafikverkets hemsida kommer vägen att vara avstängd till klockan 18.

Läs direktrapporteringen i efterhand:

Läs också

( 4 st )
Relaterat