• Efter att ha bytt ut stora delar av bilen nådde till slut Anders Westberg Björkvikring och belönades med bensinpengar. Foto:
  • Några av de uttjänta delarna på Andes Westbergs Ford Taurus. "Växelspaken lyckades jag skruva tillbaka , i alla fall tillfälligt" Foto:
  • "Det är redan en fullkomlig succé", konstaterar arrangören Lelle Olsson. Foto:
1/

Till sista droppen olja från Flen till Hudik

Björkvik
annons

Ett fullbordat äktenskap mellan Dhakar-rallyt och dragracing. Så kan det unika arrangemanget Gasoline Street Week beskrivas. I lördags gick deltagarna i den första upplagan i mål på Björkvikring.

Reglerna är egentligen väldigt enkla. Plattan i mattan i 200 meter. Ta dig till nästa ort. Upprepa. Men för de 128 som kom till start på Björkvikring för en vecka sedan är uppgiften betydligt svårare än så. Fråga bara Anders Westberg från Spånga.

— Det började med insprutningssystemet, sen var det växelspaken som gick av och till sist bakaxeln. Men bortsett från det så har det gått fint.

Att bilen skulle prövas till bristningsgränsen var han införstådd med. I bakluckan hade han inte mindre än två bakaxlar i reserv. Men att hans Ford Taurus bokstavligen skulle falla isär hade han inte räknat med.

— Det har ju varit lite kämpigt att ligga och mecka fram till klockan tre på natten vissa gånger. Men nu är jag här, det känns skönt!

Tävlingen Gasoline Street Week är unik i sitt slag, i alla fall i Europa. I USA har liknande tävlingar arrangerats sedan 2006 och intresset är stort. Nästan 130 ekipage kom till start, de flesta från Sverige men en del har tagit sig ända från Finland.

— Just nu kan jag inte säga hur det ligger till resultatmässigt, men det är en succé, så mycket kan jag säga.

Lelle Olsson är lite av svensk dragracings alfa och omega. I Tullinge utanför Stockholm har han arrangerat race i flera år och tillsammans med Mikael Östberg på tidningen Gasoline har nu även drömmen om en svensk Street Week blivit verklighet.

— Det är många som ligger bakom det här arrangemanget, inte minst alla motorklubbar där vi har kört själva tävlingarna, berättar Lelle Olsson.

Klockan börjar närma sig fyra på lördagseftermiddagen och vid det här laget så har de flesta teamen passerat mållinjen. Enligt arrangörerna har totalt tio ekipage tvingats bryta tävlingen någonstans utmed vägen. I högtalarsystemet annonseras prisutdelning och deltagare uppmärksammas för bland annat snabbaste tid. Även Anders Westberg prisas och återvänder med en check för bensinpengar.

— TIll nästa år ska jag byta till nya säten, i år var det för obekvämt. Men framför allt så ska jag sätta på takräcken så jag kan ha med mig fler reservdelar, säger Anders Westberg.

Gasoline Street Week

Deltagarna tävlar på fem olika banor där snabbaste tid på en 200 meter lång raksträcka vinnner.

Endast personerna inom temaet får köra och mecka med bilarna.

annons

Mest delat denna vecka