Maja Nilsson, Ida Engdahl, Simon Lindstrand tittar på planerna för Sveaparken med Håkan Stenström och Anneli Hedberg (S), service- och tekniknämndens ordförande.

Sveaparken ska bli mötesplats med miljonsatsning

Katrineholm

Nu blåser förändringens vind genom Sveaparken vid sjukhuset. Kommunen har avsatt 5 miljoner kronor för att förnya parken och på fredagen presenterades planerna.

Med hjälp av skolbarn från närliggande Sandbäcksskolan, pensionärsorganisationer, polisen och handikappföreningar, har kommunen tagit fram en plan för förändring av Sveaparken. Idag används nog parken mest av barn på lekplatsen, men tanken är att utnyttja parken bättre och göra den till en mötesplats för alla åldrar.

— Vi ska skapa en fantastisk mötesplats. Som det är nu utnyttjar vi inte parken till full kapacitet, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S), när planerna för parken presenterades på fredagen.

Redan i nästa vecka ska ett antal popplar, mellan lekparken och Jungfrugatan, fällas.

— De har växt sig för stora och grenar ramlar ner, säger Håkan Stenström, projektledare.

Till försommaren ska lekparken med nya lekredskap och flyttad cykelväg vara klar.

— Vi vill att de ska byta ut linbanan till en ny. Det är roligt att åka, men linbanan som är nu hänger så långt ner att man måste ha korta ben för att åka, säger Ida Engdahl, från Sandbäcksskolans elevråd, som tillfrågats om vad de önskar i parken.

Både hon och skolkompisarna tycker att planen på en bänk med wi-fi nära fotbollsplanen är bra.

Elevrådet har också fått i uppdrag att tänka på vad mindre barn kan vilja ha.

— Vi tror att de små vill ha kvar gungorna, både bebisgungan och vanliga gungor, säger Maja Nilsson från elevrådet.

Helt klara är inte planerna för parken än, men bland annat ska åsen mellan lekparken och Jungfrugatan sänkas och belysningen, både på gångstråken och vid pulkabacken bli bättre.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunKatrineholmstadspark
Relaterat