Succé för kkurirens nyhetsapp

Katrineholm

Nu finns Katrineholms-Kurirens nyhetsapp i Hanna Lundgrens, 18, mobil och pushnotiser signalerar direkt vid större händelser.

– Det gör att man hänger med lättare, säger hon.

Katrineholms-Kurirens nyhetsapp är ute. Efter bara några timmar hade hundratals digitala läsare appen i sina mobiler.

– Succé, det visar att det finns ett sug efter en mobilapp. Jag tror att det här är något som läsarna saknat, säger Johannes Tångeberg, digital redaktör på Katrineholms-Kuriren.

– Det här behövde jag verkligen, jublar Ellen Norén när Katrineholms-Kurirens team är ute på stan för att visa appen och hon tänkte använda en del av lunchen till att själv ladda ner nyhetsappen och så komma i gång med att läsa det ständigt uppdaterade flödet i kkuriren.se.

– Det är smart med en app om staden man är i och bor i, säger Kevin Åström, 16, som gillar att ha lokala nyheter bara två klick bort i sin mobil. Hunden Ebba väntar tålmodigt medan nyhetsläsningen pågår. Foto:

– Det är smart med en app om staden man är i och bor i, en applikation där man kan kolla nyheter, säger Kevin Åström, 16, som gillar att ha lokala nyheter bara två klick bort i sin mobil.

Vid större händelser får den som har laddat ner nyhetsappen en pushnotis i mobilen.

– Det gör att man känner sig uppdaterad och kan kolla direkt i appen vad som hänt. Det är jätteintressant att vara medveten om vad som händer och kul att hänga med i nyheter, säger Kevin Åström.

Hanna Lundgren, 18, och Ebba Nilsson, 18, menar att det är viktigt att hänga med i nyhetsflödet och att veta vad som händer omkring en. Genom appen går det lätt att nå nyhetsflödet på kkuriren.se. Foto:

Hanna Lundgren läser nyheter när det händer mer speciella saker och i höst, när hon lämnar Katrineholm, är appen perfekt att ha i mobilen:

– Jag ska flytta iväg och plugga i höst. Då är det kul att se vad som händer hemma, säger hon och menar att välskriven journalistik som presenteras i digital form kan hon absolut vara beredd att betala för.

I samband med appen har Katrineholms-Kuriren också ett nytt surfpaket som ger läsaren tillgång till allt material på kkuriren.se (utom e-tidningen) för 99 kronor i månaden.

LADDA NER APPEN HÄR

Ellen Norén välkomnar den nya appen. Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholmVingåkerIT
Relaterat