Björkvägen 4 i Högsjö har nu ny ägare, ett Stockholmsbaserat bolag med namnet Högsjö Fastigheter AB. Foto:

Storaffär var ej planerad

Vingåker

I slutet av förra året köpte ett fastighetsbolag i Stockholm upp mängder av hyresfastigheter i Vingåkers kommun. Men affären var inte planerad, berättar nu bolaget.

Som tidningen tidigare har berättat så sålde fastighetsbolaget Vinterklasen alla sina fastigheter i Vingåker och Högsjö i slutet av oktober förra året i en storaffär på över 30 miljoner kronor.

Totalt ingick 25 fastigheter i affären på de båda orterna.

Ekvägen 1-3 är också delar av den storaffär som gjordes mellan Vinterklasen AB och Högsjö Fastigheter AB förra året. Totalt kostade Högsjöfastigheterna 2,5 miljoner kronor. Foto:

– Köpet av fastigheterna i Vingåker och Högsjö var inte planerade utan det var en möjlighet som uppenbarade sig, säger Alf Nordemo som äger de båda bolagen Wingfield Fastigheter AB och Högsjö Fastigheter AB som nu äger husen i Vingåkers kommun.

Enligt Bolagsverket bildades de båda bolagen som köpt upp Vinterklasens fastighetsbestånd i somras.

– Vi åkte ner och såg en stor potential i fastighetsbeståndet även om visst renoveringsbehov föreligger, säger Nordemo.

Nordemo Fastigheter AB, som är Alf Nordemos huvudnäring, har anor tillbaka till 1937 och har därigenom lång erfarenhet av att förvalta bostadsfastigheter.

Storgatan 46 i Vingåker är en av de 16 fastigheter som Vinterklasen AB sålt i Vingåker till Stockholmsbaserade Wingfield Fastigheter AB. Foto:

– Ägandet är långsiktigt och planen är att skapa attraktiva välfungerande fastigheter där hyresgästerna trivs och vill bo, säger Alf Nordemo.

Den tidigare ägaren Vinterklasen hade både bostäder och uthyrningslokaler för andra ändamål i Vingåker och Högsjö.

– Vi vill bli större och försökte köpa fler fastigheter i Vingåker, men ingen ville sälja. Då har vi valt att köpa mer i Oxelösund i stället. Nu renodlar vi oss på ett och samma ställe, säger Vinterklasens ägare Åke Holmström till Södermanlands Nyheter, apropå affären.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

HögsjöVingåkerBostadBostadsmarknadenhyreslägenhet
Relaterat