Stefan Gustafsson kommer inte att ställa upp för L i valet.

Stefan Gustafsson avgår efter Kurirens granskning

Katrineholm

Den liberala politikern Stefan Gustafsson lämnar sina politiska uppdrag och kommer inte att vara partiets toppkandidat i höstens val.

Kuriren berättade under torsdagen om de Facebookinlägg som Stefan Gustafsson (L) gjort. Där kallar han bland annat pensionärer för glidare och uttrycker sig svepande och nedsättande om invandrare.

Gustafssons skriverier har mötts av hård kritik, bland annat från andra politiker. Centerpartiets gruppledare Inger Fredriksson menade att de inte var förenliga med hennes bild av liberalism, och Vänsterpartiets Tony Rosendahl tyckte att inläggen "luktar SD". Även Kurirens ledarredaktion har varit skarp i sin kritik.

Jan-Olof Blomster, L:s ordförande i Katrineholm, tar avstånd från sin partikamrats yttranden. Foto:

Nu tar även Liberalerna i Katrineholm tydligt avstånd från sin partikamrats yttranden.

"Dessa uttalanden hänger inte samman med en liberal värdegrund och är inte representativa för Liberalernas politik", skriver partiets ordförande i Katrineholm, Jan-Olof Blomster, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet meddelas att Stefan Gustafsson avsäger sig sin kandidatur till kommunfullmäktige i Katrineholm, samt sitt nuvarande uppdrag som ersättare i fullmäktige.

"Det är tydligt att vi har brustit i bakgrundskontrollen. Stefan Gustafssons uttalanden är inte förenliga med partiets värdegrund och politik. Vi kommer nu att gå vidare med en annan toppkandidat till kommunfullmäktige, säger Jan-Olof Blomster i pressmeddelandet.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

LiberalernaKatrineholmKommunalpolitik
Relaterat