• Jonas Nyström och Magnus Lind arrangerar årets speedshow, de lovar besökarna en spektakulär show. Foto:
  • Förra året lockade omkring 4 000 besökare. Foto:
1/

Speedshow ska bjuda på spektakulär show

Katrineholm
annons

 Lördagens speedshow kommer att vara större, bättre och ännu mer spektakulär än tidigare år. I alla fall om man får tro arrangörerna som hoppas på nytt publikrekord när allmän väg blir racingbana.

När speedshowen för tredje året i rad intar Katrineholm är förhoppningarna högre än någonsin. Ett nytt område, Stockholmsvägen mellan Ö&B-rondellen och OK/Q8, tror arrangörerna ska få människor att strömma till motorsportsevenemanget. Jonas Nyström och Magnus Lind hoppas att årets show ska locka uppemot 10 000 personer.

— Vi kommer att bränna av en sjujävla show. Jag kan lova att katrineholmarna aldrig har sett något liknande, säger Jonas Nyström, en av arrangörerna i motorföreningen Petrolheads Katrineholm som anordnar lördagens speedshow.

Han lovar grymma förare och en spektakulär invigning.

— Jag kan säga så mycket att det blir något som aldrig tidigare gjorts i Sverige, säger Jonas Nyström om invigningen.

Men ett stort evenemang kräver också ett stort engangemang. Magnus Lind berättar att det krävs mycket jobb för att genomföra lördagens show.

— Det krävs blod, svett och tårar, säger han och får medhåll av Jonas Nyström som berättar att årets show har varit kämpigare att arbeta med än tidigare år när allmän väg ska förvandlas till racingbana.

De två arrangörerna berättar att själva racingsträckan kommer att stängas av, men för de som vill köra förbi kommer det att finnas anvisningar på plats som visar alternativa resvägar medan evenemanget pågår.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKatrineholms-Veckanmotorsport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka